Oyuncu Ozan Güven Ve Eski Sevgilisinin 'Basit Yaralama' Suçundan Karsilikli Yargilandiklari Dava

Tanik E.L.O.: 'Deniz Bulutsuz, Ozan'la kavga ettiklerini ve bana gelmek istedigini söyledi. Yaklasik 20 dakika sonra geldiginde Ozan Bey'in soförü Hasan Bey'in koluna girmisti. Yalin ayak bir vaziyetteydi. Üzerindeki kiyafeti yakasindan gögsüne kadar kan içindeydi. Gözüne kan oturmustu' Mahkeme, çenesindeki yaranin kalici olup olmadiginin tespiti için Bulutsuz'un Adli Tip Kurumuna sevk edilmesine karar verdi

Oyuncu Ozan Güven ve eski sevgilisi Deniz Bulutsuz'un, "basit yaralama" ile diger suçlardan "sanik-müsteki" olarak karsilikli yargilandiklari davada, taniklar dinlenildi.

Istanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, sanik-müsteki Deniz Bulutsuz, avukatlariyla katildi. Durusmaya gelmeyen diger sanik-müsteki Ozan Güven'i de avukati temsil etti.

Durusmada, tanik olarak dinlenilmesine karar verilen 3 kisinin bilgisine basvuruldu.

Tanik Bulutsuz'un is ortagi E.L.O., olay gecesi Bulutsuz ile aldiklari bir isi kutlamak için yemek yediklerini söyleyerek, "Çok keyifli bir geceydi. Sadece Ozan Bey'in, Deniz Hanim'in bir arkadasi için 'O adami avucumun içiyle tokatlamak istiyorum.' dedigini duydum. Bir sekilde sürekli ona takmisti." dedi.

Yemekten sonra evine gittigini ve saat 04.00 gibi Bulutsuz'un kendisini aradigini anlatan tanik E.L.O., "Ozan'la kavga ettiklerini ve bana gelmek istedigini söyledi. Yaklasik 20 dakika sonra geldiginde Ozan Bey'in soförü Hasan Bey'in koluna girmisti. Yalin ayak bir vaziyetteydi. Üzerindeki kiyafeti yakasindan gögsüne kadar kan içindeydi. Gözüne kan oturmustu. Gözünün yani sisti. Çenesinde de yarik vardi. Evde sürekli, 'Ozan beni öldürecek.' diyordu." ifadelerini kullandi.

Ozan Güven'in arkadaslarindan biri olan tanik R.Ç., olay günü saat 11.30 gibi Güven'in kendisini arayarak çay içmeye geleceklerini söyledigini, bir süre sonra Deniz Bulutsuz ve soförü ile geldigini anlatarak, "Biraz sohbet ettik. Sohbet sirasinda Deniz Hanim eski sevgilisini anlatmaya basladi. Eski sevgilisinden o kadar övgü dolu sözlerle bahsetti ki Ozan da 'Nasil sevistiginizi de anlat bari Ramazan'a.' dedi. Herhangi bir gerginlik olmadi. Deniz Hanim'in üzerinde bir elbise vardi. Dizlerinde morluklar vardi. Ancak ayip olur diye sebebini sormadim." diye konustu.

Tanik M.C., Ozan Güven'in evinin güvenlik görevlisi oldugunu belirterek, olay gecesi evde herhangi bir ses ya da gürültü duymadigini dile getirdi. Ozan Güven'in saat 03.00 gibi kendisini arayarak soförünü çagirmasini istedigini söyleyen M.C., "Hasan'i çagir Deniz Hanim'i alsin.' dedi. Içeri girerken kapiyi açik birakti. Bu sirada Deniz Hanim evden çikarak üst sokaga gitti. Ozan Bey bana, nereye gittigini sordu. 'Üst sokakta bekliyor.' deyince de, 'Göz kulak ol.' dedi. Sonra zaten Hasan Bey gelip Deniz Hanim'i aldi." ifadesini kullandi.

- "Sürekli camlara kosup sesimi duyurmaya çalistim"

Beyanlara karsi diyecegi sorulan sanik-müsteki Deniz Bulutsuz, "Ben o aksam defalarca camlari açip bagirdim. Benim sesimi duymamasi imkansiz. Degil güvenlik kulübesinden duymamak sokaktan bile duymamak imkansizdir." dedi.

Bu ifade üzerine söz alan Ozan Güven'in avukati, "Deniz Hanim'in ifadeleri arasinda çeliski var. Verdigi ilk ifadede, 'camlari açamadigini, Ozan Bey'in camlari açmasina izin vermedigini' söylemisti. Su an ise, 'cami açip bagirdigini' söylüyor." diye itiraz etti.

Bulutsuz da "Sürekli camlara kosup sesimi duyurmaya çalistim. Bahçeye bakan bir cami biraz açabilmeyi basardim." diye konustu.

Ara kararini açiklayan mahkeme, çenesindeki yaranin kalici olup olmadiginin tespiti için Bulutsuz'un Adli Tip Kurumuna sevk edilmesine ve tanik olarak dinlenilmesi için Ozan Güven'in soförüne tebligat çikarilmasina yönelik karar aldi.

Durusma ertelendi.

- Olayin geçmisi

Yasanan siddet olayiyla ilgili Deniz Bulutsuz'un sikayeti üzerine Ozan Güven hakkinda, Ozan Güven'in sikayeti üzerine de Deniz Bulutsuz hakkinda Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca sorusturma baslatilmisti.

Ozan Güven aleyhine yürütülen sorusturma sonunda hazirlanan iddianamede, Güven'in, "hakaret, cebir, tehdit veya hile kullanarak kisiyi hürriyetinden yoksun kilma ve kasten yaralama" suçlarindan 13 yil 6 aya kadar hapisle cezalandirilmasi isteniyor.

Deniz Bulutsuz aleyhine yürütülen sorusturma sonunda hazirlanan iddianamede ise Bulutsuz'un, "basit yaralama" suçundan 4 aydan 1 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep ediliyor.

Iddianamelerin sunuldugu Istanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi, her iki iddianameyi birlestirerek, iki tarafin da müsteki-sanik olarak karsilikla yargilanmasina karar vermisti.
Kaynak: AA