Otomobilini Satin Aldiktan 1,5 Saat Sonra 'Modifiyeli Araç' Uygulamasinda Ceza Yedi

Samsun Emniyet Müdürlügünce bir saat süren "modifiyeli araç" uygulamasinda 15 araç trafikten men edilirken, kuralara uymayan sürücülere de ceza kesildi.

Trafik Denetleme Subesinde görevli "Sahin" ekipleri, kentin muhtelif bölgelerinde farkli zamanlarda drift yapan, kurallara aykiri egzoz kullanan, yüksek sesle müzik dinleyerek çevreyi rahatsiz eden, standart disi isik donanimi bulunan sürücülere yönelik denetim yapti.

Canik ilçesi Ilkadim Bulvarinda uygulama yapan ekiplerce 58 araç denetlendi. Bir saat süren uygulamada 15 araç trafikten men edilirken 26 sürücüye de çesitli maddelerden 21 bin 614 lira cezai islem yapildi.

Araci basik oldugu için "Araç üzerindeki degisikligi ruhsatta isletmemek"ten hakkinda cezai islem uygulanan Abdülbaki Davarci, 3'üncü kez kendisine ayni suçtan islem yapildigini belirtti.

Kendisine 144 lira ceza yazildigini vurgulayan Davarci, araci degistirmeyi düsünmedigini ve bu sekilde kullanmaya devam edecegini kaydetti.

Hakkinda cezai islem uygulanan sürücülerden Mert Kayman ise ikinci el otomobilini 1,5 saat önce satin aldigini belirterek, "Aracin filmli oldugunu biliyordum ama bu kadar hizli bir sekilde ceza yiyecegimi düsünmemistim. 300 lira ceza yedim, yeni aracimla ilk cezami yedim, hayirli ugurlu olsun." dedi.

Kaynak: AA