Muhtarlar Günü'nde Birliktelik Mesajlari Verildi

Zonguldak’in Eregli ilçe protokolü, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde köy ve mahalle muhtarlariyla bir araya geldi. Yemekte konusan Kaymakam Mehmet Yapici, muhtarlarin birlikteligini sevdigini ve kisa sürede tüm köyleri gezecegini söyledi.

Muhtarlar Günü'nde Birliktelik Mesajlari Verildi
19 Ekim Muhtarlar Günü’nde, Kdz. Eregli protokolü, Kaymakamligin ev sahipliginde Ögretmenevi’nde düzenlenen ögle yemeginde köy ve mahalle muhtarlariyla bir araya geldi.

Kaymakam Mehmet Yapici, Belediye Baskani Halil Posbiyik, Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, Jandarma Komutani Berkay Osan, daire amirleri, Muhtarlar Dernegi Baskani Sükrü Kiliç, dernek yönetimi ile köy ve mahalle muhtarlarinin katildigi yemekte birlik ve beraberlik mesajlari verildi.

Kaymakam Mehmet Yapici, Eregli’deki görevinin birinci ayinda 30 köyü gezdigini ve muhtarlarin birlikteligini sevdigini belirterek sunlari söyledi:

“Bugün muhtarlarimizla beraber olmaktan mutlu oldugumu belirtmek istiyorum. Yaklasik bir aydir buradayim, beraber çalisiyoruz. 30 köy gezdim, bütün köyleri en kisa sürede gezecegim. Beraber çalisacagiz. Bilmeniz gereken bir tek sey var; o da biz sizi seviyoruz. Sizinle bir aileyiz. Asla bir bürokratik uygulama olmayacak, randevusuz her zaman kapimiz sizlere açik. Biz bir çarkin disleriyiz. Birlik ve beraberliginizi çok sevdim. Köyleri çok sevdim. Birlik ve beraberlik içerisinde çalisacagiz, gününüzü kutluyorum.”

Baskan Posbiyik: Kdz. Eregli Belediyesi’nde bürokrasiyi kaldirdik

Belediye Baskani Halil Posbiyik yaptigi konusmada muhtarlara önemli mesajlar verdi. ‘Siyasi çekismelerin Eregli’ye hizmetin önüne geçmesine birlikte izin vermeyelim’ diyen Posbiyik, sunlari söyledi:

“Kdz. Eregli Belediyesi olarak 31 mahalle muhtarimiz basta olmak üzere 3 belde, 7 bölgedeki 137 muhtarimizla halkimiza hizmet götürmek için isbirligi modeli olusturuyor, kentimizin sorunlarini birlikte asiyoruz. Muhtarlarin taleplerini hiçbir bürokratik engelle karsilasmadan Belediyemize ulastirabilmesi ve çözüm yollarini birlikte bulmak konusunda gayret ediyoruz. Benim bekli de uzun yillar belediye baskanligi yapmamdaki önemli etkenlerden biri, muhtarlarla isbirligi yapmamdir. Bütün muhtarlarimiza Kaymakamimizin huzurunda sükranlarimi, tesekkürlerimi arz ediyorum. Bizde bürokrasi yok. Daha önce denenmis usullerin hepsini terk ettik. Ekibime, direkt olarak baskan yardimcilarina, müdürlere ayni zamanda mühendislere muhtarlardan gelen her türlü talebi sizin yapma kabiliyetiniz içerisinde yapacaksiniz talimati verdim.”

“16 köye su veriyoruz, Kemer bölgesine aritma tesisi kuracagiz”

Pandemide büyük zararlar çekildigini ifade eden Posbiyik, konusmasini söyle tamamladi:

“Ekonomik yönden nasil vatandaslarimizin durumu bozulduysa belediyelerde de durum bozuldu. Ona ragmen Türkiye’nin en iyi belediyelerinden biriyiz. Ne devlete vergi borcumuz var, ne SSK borcumuz var. Isçimizin, çalisanimizin ücretlerini zamaninda ödüyoruz. Nakit paramiz da var. Bizim son zamanlarda yaptigimiz islerden bir tanesi gelen talepler dogrultusunda 16 köye Aritma Tesisi’nin musluklarini açtik. Kaymakamimizla yaptigimiz protokol çerçevesinde 16 köye Aritma Tesisi’nden su veriyoruz. Su anda sebekeler yapiliyor. Abdi, Bakirlik, Çayirli, Danismentli, Dedeler, Esenler, Gebe, Halasli, Isikli, Imranlar, Osmanlar, Pembeciler, Rusenler, Yunuslu, Zindancilar ve Aydinlar Köyü’ne su veriyoruz. Eregli’mize, muhtarlarimiza hayirli olsun. Ayni zamanda suyumuzun daha kaliteli olmasi için Aritma Tesisi’ne ozon tesisi yapmak için DSI’ye müracaat ettik. Biliyorsunuz kuraklik oldugunda, barajda su çöktügünde koku oluyor, renk degisiyor. DSI kabul etti, 10 milyon 750 bin TL ile müteahhide verildi, su anda kazi çalismalari basladi.

Ozon tesisi devreye girdigi zaman hem sehre hem de köylerimize daha kaliteli su vermis olacagiz. Benim bütün amacim, Eregli Kaymakamimizin önderliginde, muhtarlarimizla birlikte bütün siyasi partiler dahil olmak üzere, sivil toplum örgütleriyle birlikte el ele tutusup Eregli’ye birlikte hizmet edelim. Siyaseti, politikayi bir kenara birakalim. Bunu tüm samimiyetimle belli bir yasa gelmis insan olarak söylüyorum, ne çektiysek çekismelerden çekiyoruz. Onun için birlik beraberlik içerisinde, bütün siyasi partilerle bir arada olmak suretiyle Kaymakamimizin önderliginde çok daha faydali isler yapacagimiza, Eregli’nin eksikliklerinin giderilecegine bütün kalbimle inaniyorum. Siyasi çekismelerin Eregli’ye hizmetin önüne geçmesine birlikte izin vermeyelim.”

Muhtarlar Dernegi Baskani Sükrü Kiliç da kent protokolüne, katilimlari ve destekleri için tesekkür etti.
Kaynak: İHA