Misir'da Uluslararasi Alanda Iki Ödül Kazanan Film Tartisma Konusu Oldu

Filme, 'ülkeyi kötüleyen sahneleri bulundugu' gerekçesiyle tepki gösteriliyor.

Misir'da uluslararasi alanda iki ödül kazanan "Ris (Tüyler)" isimli film, "ülkeyi kötüledigi" yönünde elestirilere yol açti.

Misirli bazi gazeteci ve sanatçilar, Cannes Film Festivali'nden iki ödül alan filme, "ülkeyi kötüleyen sahneleri bulundugu" gerekçesiyle tepki gösterdi.

Devlete ait El-Ahbar gazetesinin haberine göre, filmin pazar günü Misir'in dogusundaki El-Guna Film Festivali'ndeki gösterimi sirasinda ülkenin önde gelen sanatçilarindan Serif Munir, Ahmed Rizk ve Esref Abdulbaki, gerçek Misir'i yansitmayan sahneleri oldugu tepkisiyle salonu terk etti.

Filmin yapimcisi ve Kahire Uluslararasi Film Festivali'nin (Kültür Bakanligi'na bagli) Baskani Muhammed Hifzi ise salon disinda bu kisilerle tartismaya girerek, filmdeki yoksulluk sahnelerinin Misir'a zarar vermedigini savundu.

Film, sosyal medyada da açilan hashtaglerle elestirenler ve destekleyenler arasinda tartisma konusu oldu.

Misirli gazeteci Ahmed Musa da dünkü televizyon programi sirasinda, "Film, Misir'i ve Misirli kadinlari kötülüyor." dedi.

Sosyal hizmet verilmeyen bir bölgede ogullarinin dogum günü partisi sirasinda bir babanin sihirbaz tarafindan tavuga dönüstürülmesini, ardindan aileye bakmak zorunda kalan annenin yasadiklarini konu edinen film, zor ekonomik ve yasam kosullarinin anlatildigi sahneleri içeriyor.

Filmin yönetmeni Ömer ez-Zuhayri, dün düzenledigi basin toplantisinda tüm görüslere saygili oldugunu ancak Misir'i da kötülemek istemedigini söyledi.

Misirli avukat Semir Sabri ise bugün Misir'i kötüledigi gerekçesiyle filmin yönetmeni, senaristi ve yapimcisi hakkinda savciliga suç duyurusunda bulundu.
Kaynak: AA