Miras Nedeniyle Tartistigi Kardesini Öldüren Sanigin Yargilanmasina Baslandi

Konya'nin merkez Selçuklu ilçesinde miras nedeniyle çiktigi belirtilen kavgada, kardesi Ugur Gürcan'i silahla öldüren Haci Gürcan'in yargilanmasina baslandi.

1. Agir Ceza Mahkemesi'nde görülen durusmaya, Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla baglanan tutuklu sanik Haci Gürcan ve taraf avukatlari katildi.

Sanik Gürcan, bazi sikintili durumlarda panik oldugunu savunarak, "Psikolojik olarak herhangi bir hastanede tedavi görmedim, sadece hatirladigim kadariyla 2000'de hastaneye muayeneye gitmistim. Olay nedeniyle pismanim, böyle bir olayin olmasini istemezdim." dedi.

Sanigin avukati Salih Taytak ise Haci Gürcan ile yaptigi görüsmede sanigin psikolojik yönden kendisine normal gelmedigini belirterek, bu durumun arastirilmasini talep etti.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi, taniklarin dinlenmesi ve sanigin tutukluluk halinin devam etmesine karar vererek durusmayi erteledi.

- Olay

Konya'nin merkez Selçuklu ilçesinde 9 Agustos'ta miras meselesi nedeniyle Haci Gürcan (62) ile kardesi Ugur Gürcan (48) arasinda tartisma çikmis, Haci Gürcan'in tabancayla ates ettigi kardesi Ugur Gürcan, hayatini kaybetmisti. Olaydan sonra kaçan Haci Gürcan, 12 Agustos'ta yakalanarak tutuklanmisti.

Kaynak: AA