Kesan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'ne Otomobil Hibe Edildi

Kesan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne, motor teknolojileri bölümü ögrencilerinin yararlanmasi için otomobil hibe edildi.

Milli Egitim Bakanligi tarafindan proje okuluna dönüstürülen Kesan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne, Toyota tarafindan hibe edilen otomobilin teslim töreni okul bahçesinde gerçeklestirildi.

Törende konusan Kesan Milli Egitim Müdürü Ilhan Saz, ögrencilerin teorik egitimlerini pratik hale getirmenin önemli oldugunu belirtti.

Yüksek standartlarda üretilmis ve modernize edilmis araçlari tanimanin, mesleki açidan ögrencileri üst seviyeye tasiyacagini ifade eden Saz, "Hizla degisen teknolojik sartlara uyum saglayabilmemiz için bu hibe oldukça önemlidir." dedi.

Kesan Ticaret ve Sanayi Odasi (KTSO) Yönetim Kurulu Baskani Ismail Sapçi da egitimde yenilenerek teknolojiyi gelistirmeye devam ettiklerini belirtti.

Motor bölümlerindeki egitimin geri kaldigini fark ettiklerini söyleyen Sapçi, "Bu girisim ile ögrencilerimize son teknolojili motorlar üzerinde çalisma olanagi sunduk. Bu ilk ama son olmayacak. Ortak projeler ile teknolojimizi ilerletmeye devam edecegiz." diye konustu.

Kesan Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Necmi Kaymaz da isbirligi protokolü ile proje okulu olarak seçilen Kesan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde hem egitim hem de üretim deneyimi anlaminda ögrencilerin is hayatina hazirlandigini söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi olarak, Türkiye'nin sanayilesmesine katkida bulunacak lisenin yaninda olacaklarini ifade eden Kaymaz, "Buradan mezun olacak evlatlarimizin is garantisi olacak. Yarin mezun olduktan sonra is arayan degil, aranan olacaklar." dedi.

Konusmalarin ardindan hibe edilen Toyota C-HR'nin anahtari okul yöneticilerine verildi ve otomobil motorlu araçlar teknoloji alani önünde ögrencilerin ilgisine sunuldu.

Kaynak: AA