Is Adamlarini Kaçiran Sebekenin Kilit Ismi Izmir'de Yakalandi

Konya’da is adamlarini fidye karsiliginda kaçirma suçuna karistiklari tespit edilen süphelilerden biri, Izmir’in Çesme ilçesinde polis ekipleri tarafindan yakalandi. Yakalanan süphelinin olayda kilit isim oldugu ögrenildi.

Is Adamlarini Kaçiran Sebekenin Kilit Ismi Izmir'de Yakalandi
İçel Il Emniyet Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünce sürdürülen çalismada, Konya’da ikamet eden 2 is adamindan birinin İçel’de bir çiftlik evinde zorla tutuldugu, diger is adaminin ise yaklasik 1,5 milyon lira para temin etmesinin ardindan zorla tutulan sahsin saliverildigi ve süphelilerin bu biçimde zorla para tahsil ettikleri tespit edildi. Yürütülen teknik ve fiziki takibin ardindan, süphelilerin yakalanmasina yönelik İçel ve Diyarbakir’da es zamanli olarak operasyon düzenlendi.

KOM Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan merkez Mezitli ilçesindeki çiftlik evine yapilan operasyonda, 1 adet uzun namlulu Kalesnikof marka silah, 2 adet tabanca, 2 adet av tüfegi, 401 gram esrar, 1 adet kaçirilan sahsa ait 150 bin lira degerinde çek ile bol miktarda mermi ve fisek ele geçirildi.

Çesme’ye kaçti, polisten kaçamadi

Emniyet birimleri tarafindan gerçeklestirilen çalismada, olayla ilgili süphelilerden Kutbettin B.’nin Izmir’in Çesme ilçesine kaçarak Sifne Mahallesi’nde bir villada bulundugu ögrenildi. Kutbettin B., burada Çesme Ilçe Emniyet Müdürlügü KOM (Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele) Grup Amirligi ekipleri tarafindan kiskivrak yakalandi. Gözaltina alinan süpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Kutbettin B.’nin yakalanan 9 süpheliden birisi oldugu ve olayla ilgili kilit isim oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA