Irak Yargisi Seçim Sonuçlarina Yapilan Itirazlari Reddetti

Irak yargisi 10 Ekim'de gerçeklestirilen erken genel seçimlerin açiklanan ilk sonuçlarina iliskin yapilan tüm itirazlari reddetti.

Irak Bagimsiz Yüksek Seçim Komiserligi Medya ve Halkla Iliskiler Direktörü Hassan Selman, "Es-Sabah" gazetesine verdigi demeçte, genel oylamanin bitiminden sonra açiklanan ilk sonuçlara iliskin yapilan itiraz sayisinin 1360'a ulastigini söyledi.

"Simdiye kadar gelen tüm itirazlar Irak yargisina sunuldu ve yargi makami da itirazlari tamamen reddetti." diyen Selman, ret gerekçelerine iliskin ise bilgi vermedi.

Irak'ta 10 Ekim'de yapilan erken genel seçimlerde nihai olmayan sonuçlara göre Mukteda es-Sadr'a bagli Sadr Grubu 73 sandalye elde ederken, Iran'in destekledigi Hasdi Sabi gruplarinin yer aldigi Fetih Koalisyonu 14 vekil çikarabildi. Eski Basbakan Haydar el-Ibadi ile Sii dini ve siyasi lider Ammar el-Hekim'in ittifaki ise 4 sandalye kazanabildi.

Sadr disindaki söz konusu Sii gruplar, seçimlere "saibe" karistigini ileri sürerek sonuçlara itiraz ediyor.

Irak Yüksek Seçim Komiserligi, 17 Ekim'de genel seçim sonuçlarinin resmi sitelerinde yayimlandigini ve herkesin erisimine sunuldugunu duyurmustu.

Kaynak: AA