Edirne'de Köy Sakinlerine Ilk Yardim Egitimi Verildi

Edirne'de saglik ekiplerince köy sakinlerine ilk yardim egitimi verildi.

Edirne Valiligi Ilk Yardim Egitim Merkezi ekipleri, Degirmenyeni köyünde açik dügün salonundaki egitimde, ilk yardim gerektiren saglik sorunlarina iliskin köy sakinlerini bilgilendirdi.

Köy sakinleri, bogaza cisim kaçmasi, kalp durmasi ve kalp krizi olaylarinda neler yapilmasi gerektigine iliskin saglik ekipleriyle pratik yapti.

- "Ilkyardim bilseydim belki de esim hayatta olacakti"

Esi 14 yil önce kalp krizi nedeniyle vefat eden Ürküs Gezer de ilk yardim egitimi aldi.

Gezer, esinin vefat etmeden önce aniden fenalastigini belirterek, "O zaman ilk yardim egitimi bilmiyordum. Burada ögrendiklerimi bilseydim belki bugün esim Mustafa Gezer yasiyor olacakti. Bu bilgiler her zaman lazim olabilir." dedi.

Edirne Vali Yardimcisi Ali Uysal da kamu çalisanlarina ve vatandaslara merkezde ilk yardim egitimleri vermeye devam ettiklerini söyledi.

Bu egitimleri köylerde de baslattiklarini anlatan Uysal, sunlari kaydetti:

"Köylerimize acil bir durumda ambulansin gelmesi 10-15 dakika alabiliyor. Böyle acil durumlarda vatandaslarin da müdahale edebilmesi için bu egitimleri vermeye basladik. Merkeze en yakin köyden bu egitimleri baslattik. Gençlerimiz su an tarlada oldugu için onlari sonra egitime alacagiz. Allah korusun, ciddi bir kesi, bogaza cisim kaçmasi, kalp krizi, burkulma ve kirilma gibi acil durumlar yasanabilir. Çok acil durumlarda köylümüzün de müdahale edebilecegi bilgileri vermek istiyoruz."

Ilk Yardim Egitim Merkezi egitmenlerinden Ayten Sünnetçiler ve Emine Aydin Özgür, egitime katilan köy sakinlerinin sorularini yanitladi ve birlikte pratik yapti.

Egitime katilan Il Nüfus ve Vatandaslik Müdürü Meltem Bal da kimliklerini yenilemek isteyen köy sakinlerine yardimci olacaklarini belirtti.

Bal, köyde yasayanlarin ismini muhtara yazdirmasi gerektigini belirterek, müdürlüge gelmeden kimliklerinin yenilenebilecegini kaydetti.

Kaynak: AA