Cudi Daginda Muhtarlar Günü Etkinligi Gerçeklestirildi

Sirnak'in Silopi ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla Cudi Daginda etkinlik düzenlendi.

Silopi Kaymakamlik bahçesinde Muhtarlar Günü dolaysiyla düzenlenen törende, Atatürk Büstüne çelenk sunuldu, saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu.

Daha sonra Silopi Kaymakamliginca düzenlenen etkinlikte, Kaymakam Can Kazim Kuruca ve muhtarlar Cudi Dagina çikti.

Kaymakam Kuruca, Muhtarlar Günü dolayisiyla program düzenlediklerini, 40 muhtar ile Cudi Daginin Sefine bölgesine çiktiklarini söyledi.

"Sefine Hazreti Nuh'un gemisinin bulundugu yer. Insanligin yeniden yeserdigi topraklar. Burasi binlerce yildir insanliga ev sahipligi yapmis. Yahudilerden Hiristiyanlara oradan biz Müslümanlara kadar gelen kadim topraklardir." diyen Kuruca, hain terör örgütü nedeniyle yillardir vatandaslarin bu bölgeyi ziyaret edemedigini belirtti.

Kuruca, söyle konustu:

"Basta Sayin Cumhurbaskanimiz olmak üzere Sayin Içisleri Bakanimiz, Sirnak Valimizin himayelerinde yürütülen çalismalar neticesinde Cudi Dagi artik terörden temizlendi. Cudi Dagi Sefine bölgesi Sirnaklilara, Silopililere bütün dünya insanlarina ev sahipligi yapacak sekilde ziyarete açik hale geldi. Bu kutsal ziyarete bütün misafirlerimizi bekliyoruz. 3 kadim dinin de temsilcilerini burada agirlamaktan mutluluk ve gurur duyacagiz."

Cudi Daginin artik terörle anilmayacagini aktaran Kuruca, bu bölgelerin turizmle, ziyaretlerle binlerce yildir hakkettigi sekilde anilmaya devam edilecegini vurguladi.

Kuruca, "Bize destek veren askerlerimize, jandarmamiza, polisimize sükranlarimizi arz ediyoruz. Onlarin bu bölgede yapmis olduklari çalismalar ile artik terör bu bölgelerden temizlendi. Bu bölgeler artik yalnizca güzel hikayeler, mutlu hikayeler ile anilsin." ifadelerini kullandi.

Muhtar Nihat Birlik de Cudi Dagina çikmanin heyecanini yasadigini dile getirerek, bölgede huzurun devam etmesini istedigini söyledi.

Cudi Daginin teröristlerden temizlendigini ifade eden muhtar Lezgin Yagiz ise, bölge halkinin yillardir terörden çok çektigini anlatti.

Yagiz, bölgede huzurun saglanmasiyla Cudi Dagina çiktigi için mutlu oldugunu ifade etti.

Kaynak: AA