Büyükelçi Ulusoy Açiklamasi 'Türkiye, Lübnan'in Ekonomik Krizi Asmasi Için Olumlu Rolünü Sürdürüyor'

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Baris Ulusoy, Lübnan'in içinde bulundugu ekonomik krizi asmasi için Türkiye'nin olumlu rolünü sürdürdügünü söyledi.

Lübnan Enformasyon Bakanligindan yapilan yazili açiklamaya göre, Büyükelçi Ulusoy, Enformasyon Bakani George el-Kardahi ile baskent Beyrut'taki makaminda bir araya geldi. Görüsmede iki ülke arasindaki iliskiler ve is birligi imkanlari ele alindi.

Görüsmede Türkiye'nin Lübnan'a destegini yineleyen Ulusoy, "Türkiye, Lübnan'in ekonomik krizi asmasi için olumlu rolünü sürdürüyor. Türk hükümeti ve kurumlari, Lübnan halkinin kriz nedeniyle maruz kaldigi sikintilarin hafifletilmesi için gayret sarf ediyor." dedi.

Türkiye'nin Lübnan'daki gelismeleri yakindan takip ettigine dikkati çeken Ulusoy, geçen hafta baskent Beyrut'ta yasanan olaylar üzerine de Disisleri Bakanliginin yazili açiklama yayimladigina vurgu yapti.

Farkli din ve mezheplere dayali siyasi bölünmeler açisindan oldukça kirilgan bir yapiya sahip Lübnan ekonomisi, 1975-1990 yillarindaki iç savastan bu yana en büyük krizi yasiyor. Lübnan yerel para birimi, 2020 itibariyla dolar karsisinda yüzde 90 deger kaybetti.

Türkiye, 4 Agustos 2020'de Beyrut Limani'nda meydana gelen patlamayla derinden sarsilan Lübnan'a çesitli yardimlarla destek saglamayi sürdürüyor.

Kaynak: AA