Bodrum'daki Yelken Yarislari Ödül Töreniyle Sona Erdi

Gençlik ve Spor Bakanligi, Türkiye Yelken Federasyonu ve Bodrum Belediyesi isbirliginde, Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Kulübü organizasyonuyla gerçeklestirilen BIOR (Bodrum International Optimist Regatta) ödül töreninin ardindan sona erdi.

Bodrum'daki Yelken Yarislari Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bu yil 9.’su gerçeklestirilen yelken yarislarina 16 ülkeden (ABD, Ukrayna, Rusya, Tayland, Polonya, Hollanda, Malta Yunanistan, Macaristan, Finlandiya, Estonya, Çekya, Bulgaristan, Belçika, Azerbaycan ve Türkiye) toplam 286 yarismaci katilirken, 5 gün boyunca 8 yaris gerçeklestirildi.

Hava sartlarinin olumsuz oldugu bir günün haricinde, çekismeli ve heyecanli anlarla geçen organizasyonda, dünyanin dört bir yanindan Bodrum’a gelen yarismacilarin mücadeleleri izleyenlere keyifli anlar yasatti.

Ödül töreninde konusma yapan Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, Bodrum olarak BIOR gibi uluslararasi organizasyonlari basarili sekilde yapacak potansiyelimizin oldugunu belirtirken, bu organizasyonun 4-14 Temmuz 2022 tarihinde gerçeklesecek olan Optimist Dünya Sampiyonasi’na da bir hazirlik niteligi tasidigini belirtti.

Aras konusmasinin devaminda; ‘’BIOR yarislarinin hemen akabinde 33. The Bodrum Cup’i baslatiyoruz. 2023 yilinda da Dünya Dragon Sampiyonasina ev sahipligi yapacagiz. Bu uluslararasi organizasyona destek veren Gençlik ve Spor Bakanligi, Türkiye Yelken Federasyonu, BODER ve diger kuruluslar ile belediye çalisanlarimiza ve tabi ki Bodrumspor Yelken Kulübü Sorumlusu ile antrenörlerine tesekkür ediyorum.’’ dedi.

Bodrum Kaymakami Bilgehan Bayar ise yaptigi konusmada, ’’Umarim Bodrum’da iyi vakit geçirmissinizdir. Ülkelerinize döndügünüze Bodrum’dan selamlarimizi iletin. Bu yarislar 2022 yarislarinin güzel bir provasi oldu. Hepinize saglik ve esenlikler diliyorum’ dedi.

Yarislar sonunda, optimist genel siralamada Ukrayna’dan Zatoka Yelken Kulübü sporcusu Sviatoslav Madonich birinci, Odessa Yelken Kulübünden Danyil Mykhailichenco ikinci, Tayland’in Royal Varuna Yat Kulübünden Weka Bhanubandh üçüncü oldu.

Tören, dereceye giren yarismacilara ödüllerinin verilmesinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA