Baskan Tollu Açiklamasi 'Muhtarlarimizla Omuz Omuza Çalisiyoruz'

MERSIN – İçel’in Erdemli ilçesinde Muhtarlar Günü törenle kutlandi. Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu, çalismalarinda en büyük yol arkadaslarinin muhtarlar oldugunu belirterek, “Erdemli’de 71 mahallemizde muhtarlarimizla omuz omuza memleketimiz için hizmet ediyoruz” dedi.

Baskan Tollu Açiklamasi 'Muhtarlarimizla Omuz Omuza Çalisiyoruz'
Erdemli’de Dr. Devlet Bahçeli Meydaninda Muhtarlar Günü dolayisiyla tören düzenlendi.

Törene, Erdemli Kaymakami Avni Kula, Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu, Erdemli Cumhuriyet Bassavcisi Yasar Özkan, muhtarlar ve basin mensuplari katildi.

Öte yandan, Erdemli protokolü, muhtarlar için düzenlenen programda bir araya geldi. Burada bir konusma yapan Erdemli Belediye Baskani Tollu, üreten, üretilene arti deger katan bir anlayisla çalismalar yürüttüklerini ve bu süreçte en büyük yol arkadaslarinin muhtarlar oldugunu söyledi.

Tollu, “Demokrasimizin temel tasi, milletimizin güzide temsilcisi ve hizmetkari muhtarlarimizin 19 Ekim Muhtarlar Gününü tebrik ediyorum. Biz, Erdemli’de 71 mahallemizde muhtarlarimizla omuz omuza memleketimiz için hizmet ediyoruz. Sifir rakimindan 2 bin 500 rakimina varincaya kadar her alanda projeler yürütüyoruz. Üreten, ürettigine arti deger katmaya gayret eden bir anlayisla çalismalarimizi yürütüyoruz” diye konustu.

Muhtarlarin devlet ve halk arasinda önemli bir köprü oldugunu ifade eden Erdemli Muhtarlar Dernegi Baskani Sinan Ay da “Muhtarlarin sorumluluk alanlarinda insanlara sefkatle yaklasarak gece gündüz demeden fedakarca çalisip vatandasin, özellikle küçük yerlesim birimlerinde ilk basvurduklari yetkililerdir. Muhtarlar, mahallesinde devletin gözü kulagidir, eli ayagidir. Bizler mevcut yapi içerisinde görevimizi en iyi sekilde yapmak durumundayiz. Örnek muhtar olmak durumundayiz. Örnek muhtar, halkinin sorunlarini ilgili makamlara götüren ve çözen muhtardir. Bu duygu ve düsüncelerle tüm muhtarlarimizin 19 Ekim Muhtarlar Gününü en içten dileklerimle kutluyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA