Ayvalik'ta Muhtarlarin Hatirlanma Sevinci

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandi.

Ayvalik'ta Muhtarlarin Hatirlanma Sevinci
Ayvalik Kaymakami Hasan Yaman, Cumhuriyet Bassavcisi Necati Kayaközü, Garnizon Komutani Erhan Tutar, Ayvalik Belediye Baskan Vekili Serdar Tuç’un yani sira siyasi partilerin temsilcileri, gaziler ve Ayvalik’in merkez ve kirsal mahallelerinin muhtarlarinin hazir bulundugu tören, çelenk sunumuyla basladi.

Saygi durusu ve akabinde bir agizdan Istiklal Marsi’nin seslendirilmesiyle süren törende kisa bir süre önce yakalandigi Covit19 nedeniyle hayatini kaybeden Muhtarlar Dernegi Baskani ve 150 Evler Mahallesi Muhtari Yener Kosvar da anildi.

Törende merkez ve kirsal mahalle muhtarlari adina konusan Ismetpasa Mahallesi Muhtari Necdet Ugral, “Muhtarlik müessesesinin, kamu yönetimi ve toplumsal hayatin yapi taslarindan, yerel demokrasinin ise en eski kurumlarindan biri oldugunu vurguladi.

Muhtarlarin görev yaptiklari mahallelerde devleti temsil ettigine isaret eden Ugral, “Muhtarlar ayni zamanda da halk ile devlet kurumlari arasinda köprü görevi görmektedir. Vatandaslarimizin devlete ihtiyaç duydugu zaman çalacagi ilk kapi muhtarliklardir. Muhtarlik kurumu; sevinçte, üzüntüde halkimizin hep yaninda ve hizmetindedir. Muhtarlar, milli iradenin birer temsilcisidir.” Diye konustu.

Tören, muhtarlarin Ayvalik Kaymakami Hasan Yaman ve protokol üyeleriyle birlikte çektirdikleri hatira fotografiyla sona erdi.

Törenin ardindan Ayvalik Belediyesi tarafindan muhtarlara Pasalimani Sosyal Tesisleri’nde ögle yemegi ikraminda bulunuldu.
Kaynak: İHA