Asik Veysel Engelsiz Yasam Merkezi 25 Ekim'de Açiliyor

Çankaya Belediyesi Dikmen Sokullu Mehmet Pasa Mahallesi’nde yeni bir tesisi daha hizmete sunuyor. Engelli bireylere destek ve egitim amaçli insa edilen Asik Veysel Engelsiz Yasam Merkezi, 25 Ekim saat 14.00’te Çankaya Belediye Baskani Alper Tasdelen tarafindan açilisi yapilacak.

Asik Veysel Engelsiz Yasam Merkezi 25 Ekim'de Açiliyor
Bir belediyenin bir dönemde gerçeklestirdigi yatirimlari bir yila sigdiran ve Aralik ayi sonuna kadar 25 temel atma ile açilisi Çankayalilarin hizmetine sunacak olan Çankaya Belediyesi büyük halk ozani Asik Veysel’in adini tasiyan merkezi hizmete açmak için gün sayiyor.

Engelli bireylerin sosyalleserek kisisel gelisimlerine katki saglayacak Asik Veysel Engelsiz Yasam Merkezinde hazirliklari sürdüren Çankaya Belediyesi, merkezin çevre düzenlemesi ve asfalt çalismalarini tamamladi. Duvar resmi sanatçisi Akin Ayaz’in binanin arka cephesine resmettigi mural çalisma ile farkli bir hava kazandirdigi merkezin açilisi, 25 Ekim Pazartesi saat 14.00’de gerçeklesecek.

Göreve geldigi 2014 yilindan bu yana söz verdigi hizmet ve projelerin daha fazlasini halkin hizmetine sunduklarini belirten Çankaya Belediye Baskani Alper Tasdelen, “Bu dönemde de verdigimiz sözleri yerine getiriyoruz. Engelli bireylerin yasamini kolaylastiracak egitim ve faaliyetlerin yer alacagi Engelsiz Yasam Merkezimize büyük halk ozani Asik Veysel’in adini verdik. Asik Veysel Engelsiz Yasam Merkezi, engelli yurttaslarimiza birçok alanda katki saglayacak” diye konustu.

Çankaya Belediyesi Görme Engelli Spor Kulübü sporcularinin halter ve goalball antrenmani yapabilmelerine imkan saglayan donanimlara sahip olacak. Sanat, spor ve müzik atölyeleri ile gelisim destegi saglanacak merkezde, engelsiz oyun evi ile 4-6 yas çocuklara da okul öncesi egitimi de verilecek.

Engelli bireylerin, sosyallesmek, yasam becerileri kazanmak ve kisisel gelisimleri için çok yönlü bir yasam merkezi olarak hizmet verecek Merkez’de, ebeveynler için kurslar, sesli kütüphane, kafeterya, konferans ve çok amaçli salon, saglik birimi ile yer aliyor. Merkezde ayrica zihinsel engelli bireyler için Duyu Bütünleme Odasi ile engelli bireylerin günlük islerini yapabilmesine destek olacak Bagimsiz Yasam Becerileri Ünitesi de bulunacak.

Asik Veysel Engelsiz Yasam Merkezi’nin 25 Ekim 2021 Pazartesi saat 14.00’te gerçeklesecek açilis töreninde Türk Halk Müzigi sanatçisi Ersin Perçin de konser verecek.
Kaynak: İHA