Artvin Valisi Doruk, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Artvin Valisi Yilmaz Doruk, "19 Ekim Muhtarlar Günü" dolayisiyla kentteki mahalle ve köy muhtarlari ile bir araya geldi.

Bir otelde düzenlenen programda konusan Vali Doruk, demokrasinin en önemli unsurlarindan biri olan muhtarlarin gününü kutladi.

Muhtarligin 200 yila yakin geçmisi olan bir kurum oldugunu kaydeden Doruk, sunlari söyledi:

"Kurumun sahip oldugu bu engin birikim oldukça önemlidir. Muhtarlarimizin devlet-millet bütünlesmesine katkisi büyüktür. Vatandasla devlet arasinda köprü olan muhtarlarimizla istisareye önem veriyoruz. Sizler artik sadece köye ait degil, sehrin bir ögesi ve sehrin yönetiminde etkin olan bir aktörsünüz. Sizler devletin sahadaki eli, ayagi, gören gözü, duyan kulagi ve ayni zamanda sesisiniz. Muhtarlik kurumu tarihin her döneminde önemini muhafaza etmistir. Özellikle son yillarda bizzat Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in talimatlariyla kurumun islevselligi daha da artmistir." diye konustu.

Muhtarlar Dernegi Baskani Hasan Cin ise muhtarligin geçmisinin yüzyillar öncesine dayandigini ifade ederek, muhtarlarin vatandasla devlet arasinda köprü görevi üstlendigini söyledi.

Kaynak: AA