Alman Ortakli Firma Havza OSB'deki Yatirimini Büyütmek Istiyor

Havza Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) ilk üretime geçen ve üretime geçtigi günden bu yana ihracat yapan Alman ortakli Eurocast Döküm AS tarafindan ilave 7 milyon avroluk yatirim için yer tahsisi basvurusu yapildi.

Eurocast Döküm AS'nin ortaklari Mustafa Bakir ve Andreas Hehn Mark ile firmanin yatirimdan sorumlu müdürleri Bernd Stein ve Muhammet Kabaoglu, Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir’i makaminda ziyaret etti.

Ziyarette yapilacak yatirim hakkinda Baskan Özdemir'e bilgi verildi.

Mustafa Bakir, yaptigi açiklamada, Havza OSB’de yeni bir yatirim yapma karari aldiklarini söyledi.

Yeni yatirim karariyla birlikte 13 bin 650 metrekarelik bir alan için yer tahsisi talebinde bulunduklarini belirten Bakir, "Yer tahsisinin gerçeklesmesinin ardindan çelik konstrüksiyon ve makine parça imalati yapacak fabrikamizda, imalat basladiginda 150 kisi istihdam edecegiz. Yapilacak bu ilave yatirimizin bütçesi 7 milyon avro ve ihracat agirlikli bir yatirim olacak." dedi.

Firmanin Alman ortagi Andreas Hehn Mark da ilgi ve alakalarindan dolayi Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir'e tesekkür ederek ilave yatirim karari almalarinda Havza OSB’nin lojistik imkanlarinin önemli rol oynadigini vurguladi.

Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir, Eurocast Döküm AS yetkililerine aldiklari yatirim kararindan dolayi tesekkür ederek, söyle konustu:

"Sayin Mustafa Bey bir Havzali olarak Havza için elini tasin altina koydu ve Havza'da üretime geçen ilk fabrikayi kurdu. Fabrikanin üretime geçmesi ve ihracata baslamasi bizleri için de çok önemli bir motivasyon araci oldu. Hayallerimizin gerçeklestigine olan inancimizi tazeledi ve bize güç verdi. Havza OSB'de su an gelen taleplere cevap verebilmek adina genisleme çalismalarina basladik. Insallah Havza OSB'nin ilave 3 bin 500 metrekare ilave alan ile toplam alanini 4 bin 500 metrekareye çikaracagiz. Bu da bölgemizde daha çok yatirim, daha çok istihdam demek. Havza OSB'de ilave yatirim karari alarak yaklasik 150 kisiye is imkani saglayacak olan Mustafa Bakir ve Andreas Hehn Mark tesekkür ediyorum. Havza Belediyesi olarak Havza OSB'de yatirim yapacak tüm yatirimci is insanlarimizin yanindayiz."

Kaynak: AA