Çukurca'da Yeni Belediye Hizmet Binasinin Temeli Atildi

Çukurca ilçesinde yeni belediye hizmet binasinin temeli törenle atildi.

Çukurca Belediyesi ve Kocaeli Körfez Belediyesinin Kardes Belediye Projesi kapsaminda Cumhuriyet Mahallesi'nde 4 katli insa edilecek belediye hizmet binasi için çalismalara baslandi.

Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt, temel atma töreninde yaptigi konusmada, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in belediyeler arasindaki kardeslik baglarinin pekistirilmesini önemsedigini ve bunun üzerine Çukurca'da bulunduklarini belirtti.

Daha önce de Çukurca Belediye Baskani Ensar Dündar'in kendilerini ziyaret ettigini ve fikir ve tecrübe alisverisinde bulunduklarini anlatan Sögüt, söyle konustu:

"Çukurca Belediyesinin projesine katkida bulunarak en azinda bu bölgeye daha çok hizmetin gelmesi için birlikte istisare yaptik. Bugün de yapilan davet üzerine buradayiz. Körfez Belediyesi olarak belediye hizmet binamiza 70 ton demir desteginde bulunduk. Kardes belediyecilik sadece maddi destek degil, kardeslik ruhunun da gelistirmektir. Ensar, muhacir iliskisini adeta yasamis oluyoruz. Elimizde geldigince kardes belediyelerimize yardimci olmaya devam edecegiz. Bu sayede Çukurca insanlarinin sicak kanliligini, misafirperverligini ve dogal güzelliklerini de yerinde görmüs olduk."

Çukurca Belediye Baskani Ensar Dündar ise Baskan Sögüt'e desteklerinden ötürü tesekkür ederek, "Insallah yeni hizmet binamizin yapimi tamamlandiginda güzel hizmetlerin yapilmasina da vesile olur. Emegi geçen herkese çok tesekkür ederim. Bundan sonra da ilçemize yeni hizmetleri getirmenin gayretinde olacagiz." diye konustu.

Törene Hakkari Vali Yardimcisi Mustafa Berat Kasimoglu, Çukurca Kaymakami Hasan Kurt, AK Parti Il Baskani Abdulmutalip Özbek, Durankaya Belde Belediye Baskani Ismail Demir, Ilçe Jandarma Komutani Binbasi Erkan Sagindik, AK Parti Ilçe Baskani Zeki Derin ve vatandaslar katildi.

Kaynak: AA