Kahire Yunus Emre Enstitüsünde Bu Dönem 2 Bin 500 Ögrenci Egitim Görecek

Kahire YEE Müdürü Emin Boyraz: 'Misir’da özellikle Türkçeye ilgi büyük. Her dönem binlerce kisi Türkçe ögrenmek için merkezimize basvuruyor'

FERDI BAYAT - Misir’in baskenti Kahire’de faaliyetlerini sürdüren Yunus Emre Enstitüsünde (YEE) bu yil 2 bin 500 Misirli ögrencinin Türkçe ögrenmesi hedefleniyor.

Kahire YEE Müdürü Emin Boyraz, AA muhabirine Misir'daki çalismalari ve hedefleri hakkinda açiklamalarda bulundu.

Boyraz, Türkçeye olan ilgiye dair "Misir’da özellikle Türkçeye ilgi büyük. Her dönem binlerce kisi Türkçe ögrenmek için merkezimize basvuruyor. Misir genelinde egitimde normallesmeye baslanmasiyla birlikte, biz de gerekli tedbirleri alarak yüz yüze egitime tekrar basladik." dedi.

Merkezde yüz yüze egitimin yani sira çevrim içi Türkçe kurslarinin da devam ettigini aktaran Boyraz, bu sayede Misir’in dört bir yanindan kursiyerlerin Türkçe ögrendigini dile getirdi.

Boyraz, Kahire YEE’nin, kültür-sanat aktiviteleri ve Türkçe egitimi ile on binlerce Misirliya ulastigini ifade ederek, "Enstitünün Türkiye ve Misir arasinda önemli bir bag, bir köprü vazifesi gördügüne inaniyoruz." diye konustu.

- "Merkeze geri döndügüm için çok mutluyum”

Kahire YEE kursiyerlerinden Emira Malik de "Merkeze geri döndügüm için çok mutluyum. Hocalarima ve arkadaslarima kavustugum için mutluyum." dedi.

Enstitüde Türkçe egitimine devam eden Muhammed Fethi ise Kahire YEE’de arkadas ve ögretmenleriyle bir arada olmanin çok güzel bir duygu oldugunu dile getirdi.

- Çocuklar ile karikatür atölyesi

2010’da faaliyetlerine baslayan ve bünyesinde simdiye kadar yaklasik 14 bin yabancinin Türkçe ögrendigi Kahire YEE'de dil kurslarinin disinda konusma kulüpleri, yazarlik atölyeleri gibi aktiviteler de bulunuyor.

Ögrencilerin mesleki ve kisisel gelisimlerine katki saglamayi hedefleyen Enstitü, kursiyerlerinin düsünce ve ifade özgürlügü kazanmalarini hedefleyen karikatür atölyesine de basladi.

Karikatürist Rasa Mehdi tarafindan verilen derslerde 10-15 yas araliginda egitim alan çocuklarin, karikatürle ilgili teknik bilgileri ögrendikten sonra hayal dünyalarindan yola çikarak kendi çizimlerini yapmalari hedefleniyor.

Tüm dünyayi etkisi altina alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle Mart 2020’den bu yana egitim faaliyetlerinin çevrim içi olarak sürdürüldügü Enstitüde, güz döneminden itibaren çevrim içi ve yüz yüze olmak üzere yaklasik 2 bin 500 kursiyerin Türkçe ögrenmesi öngörülüyor.

Misir'da 2010 yilinda faaliyetlerine baslayan Yunus Emre Enstitüsü Türkçe ögretiminin yani sira kültür sanat faaliyetleri ve çesitli etkinliklerle Türkiye ve Misir arasinda bag kurmaya devam ediyor.
Kaynak: AA