Kirklareli'nde Hayvan Çiftliginde Çikan Yangina Müdahale Devam Ediyor

Kirklareli’nde hayvan çiftliginde çikan yangin itfaiye ekiplerinin müdahalesi devam ederken olay yerine gelen Kirklareli Valisi Osman Bilgin yanginin kontrol altina alindigini söyledi.

Kirklareli'nde Hayvan Çiftliginde Çikan Yangina Müdahale Devam Ediyor
Kirklareli’nin Babaeski ilçesine bagli Karahalil beldesi Demirkapi mahallesinde bulunan bir hayvan çiftliginin yem deposunda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangin çikti. Yanginin çiktigini gören çiftliktekiler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Haber verilmesi üzerine bölgeye çok sayida itfaiye sevk edildi.

Yem deposunda çikan yanginda çok sayida saman balyasi kül oldu.

Itfaiye ekipleri tarafindan müdahale devam ederken zaman zaman yem deposunda çömeler meydana geliyor.

Vali Osman Bilgin “Yangini kontrol altina aldik”

Yangin bölgesine gelerek incelemelerde bulunan Vali Osman Bilgin itfaiye ekiplerinin müdahalesinin devem ettigini ve yanginin kontrol altina aldigini belirterek, “Bu tip yanginlarda kontrol altina alinmasi önemlidir. Yangini söndürdük diyemezsiniz. Siz üstten söndürürsünüz içten yanar. Yangini kontrol altina aldik. Idari binaya, hayvanlarin oldugu bölgeye ve diger yem bölgesi olan alana sirayetini önledik. Dolayisiyla bu yanginin kontrol altina alindi demektir. Burada yagmurda yagsa yanginin tamamen bitmesi belki 1 gün belki 2 günü alacaktir. Ama önemli olan kontrol altina alip tehlikeyi ortadan kaldirmak” dedi.

Öte yandan yangina Edirne itfaiyesi tarafinda destek saglaniyor.
Kaynak: İHA