Baskan Hilmi Güler'den CHP'li Üyeye Cografya Dersi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Büyüksehir Belediye Meclisi ilginç bir tartismaya sahne oldu. CHP’li Meclis Üyesi Sami Torun, Ordu Büyüksehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü iken Kültür Dairesi Baskanligina atanan Mehmet Altun için “Sizin söylediginizi kulaginiz duyuyor mu? Bu ithamlarin ayristirici ve ötekilestirici bir durum. Bahsettiginiz kisi Çaybasi ilçesinden ve Ünye’de yasiyor. Bu iki ilçe Ordu’nun ilçesi. Yani cografya bilgisini iyi kullanmaniz lazim. Ordu neresi, Altinordu neresi, 19 ilçe nerede iyi bilmemiz lazim” diyerek tepki gösterdi.

Baskan Hilmi Güler'den CHP'li Üyeye Cografya Dersi
Ordu Büyüksehir Belediye Meclisi toplandi. Imar, dairelerden gelen teklifler ve sosyal isler alaninda gerçeklestirilecek çalismalarin ele alindigi toplantida CHP Grubu adina söz alan Meclis Üyesi Sami Torun, Baskan Güler’e çalismalarla ilgili bazi sorular sordu. Torun, ihalelerin açik olmadigini iddia ederken, bazi makam atamalarinda Ordu’yu taniyan bilen insanlarin atanmasi gerektigini belirterek, Özel Kalem Müdürlügünden Kültür Dairesi Baskanligina atanan Mehmet Altun’u örnek gösterdi.

CHP Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun’un yegeni olan Sami Torun’un iddialari Belediye Meclis Salonunda saskinliga sebep oldu. Büyük bir gafa imza atan Torun’un Ünyeli olan Kültür Daire Baskani Mehmet Altun’u Ordulu olmamakla itham etmesi saskinlikla karsilandi.

“Çaybasi, Ünye Ordu’nun ilçesi degil mi? Senin cografya bilgin yok mu?”

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Hilmi Güler, bu ithamlarin ayristirici ve ötekilestirme politikasi oldugunu vurgulayarak, “Senin söyledigini kulagin duyuyor mu?” diyerek Sami Torun’a tepki gösterdi. Baskan Güler, “Bahsettiginiz kisi Çaybasi ilçesinden ve ailesiyle birlikte Ünye’de yasiyor. Çaybasi, Ünye Ordu’nun ilçesi degil mi? Bu ilçeler Ordulu degil mi size göre? Böyle bir ayrimciliga hakkiniz var mi? Sizde Ulubeylisiniz. Yani cografya bilgisini iyi kullanmaniz lazim. Ordu neresi, Altinordu neresi, 19 ilçe nerede iyi bilmemiz lazim” dedi.



“Senin söyledigini kulagin duyuyor mu?”

CHP’li Meclis Üyesi Sami Torun, bunun üzerine, daha önce Milletvekili Danismanligi görevinde bulunan, Kültür ve Turizm Bakanligi döneminde Numan Kurtulmus’un Özel Kalem Müdürlügü’nde görev alan ve iki yildir Ordu Büyüksehir Belediyesi’nde Özel kalem Müdürlügü yapan Mehmet Altun’u tanimadigini söyledi.



Baskan Güler’de, “Niye tanimiyorsun? Benim seçtigim adami ben sana tanitmak zorunda miyim? Bu yaptiginiz ayrimciliktir, ötekilestirmedir. Bu arkadasin birikimini, okudugu okullari biliyor musun? Sana ne o benim adamim, ben seçtim, benim özel kalemim. Buraya geldigimde 4 bine yakin adam vardi. Ben sadece 10 kisiyi degistirdim. Buna hakkim yok mu benim? (Sami Torun itirazlarina devam edince) Senin söyledigini agzini kulagin duyuyor mu? Velev ki baska yerden olsun. Sizi ilgilendirmez ki, sorumlusu benim” diyerek tepki gösterdi.

Baskan Güler: “Ihalelerimiz açik ve online olarak yayinlaniyor”

Baskan Güler’in tepkisi karsisinda ne diyecegini sasiran CHP’li Sami Torun bunun üzerine ihalelerin açik yapilmadigini söyledi.

Baskan Güler de, “Her seyimiz açik. Denetleme kurullarimiz var, encümenimiz var, sizlere açik. Komisyonlarimiz var, en rahat olmamizin sebebi çok derece açik seffaf komisyonlarimiz var. Ne kulaklarina fisildadigimiz bir sey var ne de ima ettigimiz bir sey var. Elinizde okudugunuz sorularinizin bir ekip tarafindan hazirlandigi belli oluyor. Güzel yazmissiniz gayet güzel. Herhangi bir belgesi olan varsa bunlari getirirsiniz ispat edersiniz gerekeni yapariz” seklinde konustu.

Baskan Güler, konusmasinin devaminda su ifadeleri kullandi:

“Ama sunu ifade edeyim, yaptigimiz isler birilerinin menfaatine dokundu. Ordu’da müthis bir çikar koalisyonu var. Bu söylediginiz konular bile onlarin yazdigi sorular. Anlasiliyor olay. Bizim ihalelerimiz online olarak naklen yayinlaniyor. Hepsini açik yapiyoruz. Girin bakin hepsinin kayitlari var. Ihalelerin yüzde 70-75’ini Ordulu firmalar aliyor.”
Kaynak: İHA