3 Kattan Süpheli Bir Sekilde Düsen Genç Kizin Tutuklu Babasi Raporun Yanlis Tutuldugu Iddia Etti

Ailesi tarafindan Israil’e götürülmek istendigi iddiasiyla gündeme gelen ve süpheli bir sekilde 3. kattan düserek ölen Siwar Keblawi’nin ölümünden sorumlu tutulan agabey ve babanin yargilanmasina devam edildi. Durusmada, yanlis ve hatali bilgiler sebebiyle tutuklu oldugunu söyleyen baba, “Bütün bu olanlar bir polisin tutmus oldugu rapordan kaynaklidir” dedi.

3 Kattan Süpheli Bir Sekilde Düsen Genç Kizin Tutuklu Babasi Raporun Yanlis Tutuldugu Iddia Etti


Olay, 5 Subat 2019 tarihinde Izmit ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ihbarla bölgeye giden polis ve saglik ekipleri, Siwar Keblawi (20) isimli genç kizin 3. kattan düserek öldügünü tespit etti. Polis ekipleri genç kizin düstügü yerden babasi Z.K. ve agabeyi Y.K. tarafindan eve tasindigini belirledi. Evde incelemelerde bulunan polis ekipleri, genç kizin odasinin kapisinin kirik, bogazinda ise morluklarin oldugunu tespit etti. Ekipler, Siwar Keblawi’nin babasi Z.K. ve agabeyi Y.K.’yi gözaltina aldi. Polis merkezinde ifadeleri alinan baba ve ogul, çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Yanlis ve hatali bilgiler nedeniyle bizi suçladi ve tutukladilar”

’Üst soydan akrabayi kasten öldürmek’ ve ’tasarlayarak öldürme’ suçlarindan yargilanan Z.K. ve oglu Y.K’nin yargilanmalarina Kocaeli 1.Agir Ceza Mahkemesinde devam edildi. Durusmaya, taraf avukatlari, tercüme tutuklu baba Z.K. ve agabey Y.K. katildi.

Atili bütün suçlamalardan suçsuz oldugunu söyleyen baba Z. Keblawi, “Olay günü ne yasandiysa oldugu gibi anlattik. Tüm rapor ve deliller bizim lehimizedir ancak 3 yila yakin tutukluyuz. Her bir durusmada yeni bir suçlama isle karsilasiyoruz. Kizlarini bogdular, dövdüler, balkondan attilar, astilar gibi asilsiz suçlamalarla karsilasiyoruz. Tüm bu suçlamalar asilsiz ve delilsizdir. Bütün bu olanlar bir polisin tutmus oldugu rapordan kaynaklidir. Yanlis ve hatali bilgiler nedeniyle bizi suçladi ve tutukladilar. Polis olayin cinayet oldugunu göstermek ve bizi tutuklattirmak için elinden geleni yapti. Polisin yaptigi ‘kizimi kurban beni ve oglumu ise cani’ olarak göstermek. Tüm deliller bizim lehimizeyken hala tutukluyuz, suçsuz oldugumuzu nasil bu delillere ragmen nasil ispatlayacagiz?” dedi.



“Keblawi’nin HTS kayitlari istendi”

Mahkeme heyeti, Sibar Keblawi’nin telefon HTS kayitlarinin gelecek celseye kadar hazir olmasini ve tutuklu saniklarin tutukluluklarinin devam edilmesine karar vererek durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA