Afyonkarahisar Valisi Çiçek'ten 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çiçek, mesajında, basının geçmişten günümüze demokratik toplumların vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğunu belirtti.

İletişimin en temel taşlarından olan basının, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve sesini duyurmasında en etkili araç olduğunu aktaran Çiçek, şunları kaydetti:

"Bir kamu görevi yapan basın, halkın haber alma kaynağı, kamuoyunu bilgilendirme ve bilinçlendirme, kamuoyu oluşturma ve ifade özgürlüğünün en büyük güvencelerindendir. Teknolojinin hızla gelişmesi ile ulaştığımız bilgi çağında basının önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Özellikle sosyal medyanın giderek yaygınlaşması bilgi kirliliğini beraberinde getirdiği gibi etik değerlere bağlı ve objektif ilkeleri gözeten gazetecilere olan ihtiyacın önemini artırmaktadır. Günümüzde özgür, tarafsız ve ilkeli basına ve gazetecilere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var."

Afyonkarahisar'da basının güçlü olduğunu vurgulayan Çiçek, "Şehrimizin gelişmesi ve kalkınması noktasında hayata geçirdiğimiz projelerimizde bizlere verdikleri destekler ve yapılan işlerin kamuoyuna duyurulması noktasında gösterdikleri özverili çalışmalar nedeniyle basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Bu anlamlı gün dolayısıyla mesleklerini etik, ahlak kuralları çerçevesinde büyük bir özveriyle yapan, il merkezi ve ilçelerdeki yerel gazete, dergi, televizyon ve radyolarda çalışan tüm basın mensupları ile ulusal basın ve haber ajansları temsilcilerinin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA