İmamoğlu'nun çiftçiye attığı kazığa tepki yağıyor!

İBB'nin, İstanbul'daki tarım arazilerinde çiftçiye vermeyi planladığı "Alım garantili fide desteği" ölü doğdu. Fiyaskoyla sonuçlanan projenin ilk ayağında çiftçiye bedelsiz fideyi veren İBB, süreç, mahsulü satın almaya gelince, "Alırız diye söz vermiştik ama alamıyoruz" dedi ve kapıları kapadı. Bu skandal gelişmeyi duyuran ve İBB Meclis Toplantısı'na taşıyan isim ise Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz oldu.

İmamoğlu'nun çiftçiye attığı kazığa tepki yağıyor!
İmamoğlu'nun çiftçiye attığı kazığa tepki yağıyor!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yine sözünde durmayarak Silivrili çiftçiye büyük bir kazık atmıştı.  projenin ilk ayağında çiftçiye bedelsiz fideyi veren İBB, süreç, mahsulü satın almaya gelince, "Alırız diye söz vermiştik ama alamıyoruz" demişti. 

SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANI'NDAN SERT TEPKİ 

Eylül ayı meclis toplantısında bir kürsü konuşması yapan Silivri Belediye Başkanı MHP'li Volkan Yılmaz, Silivri halkının tarım konusunda kaderine terk edildiğini belirterek. İBB’nin Silivrili çiftçiye dirsek gösterdiğini söyledi. Çiftçilikle uğraşan ilçe halkına bedelsiz fide verildiğine vurgu yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Fide vermekle iş bitmiyor, ekmesi, çapalaması, mazotu ve sonrasındaki maliyeti de var. İBB, bu fideleri verirken ‘alım garantili fide desteği’ şeklinde verdi” diyerek süreci anlattı, çiftçiye fatura edilen kazık sistemini ise konuşmasının devamında öne çıkardı.

Belediye Başkanı Yılmaz, “İBB’nin Tarım Müdürü ve bu konudaki danışmanı Silivri’ye geliyor ama tenezzül edip de Silivri’nin belediye başkanına uğramıyor” serzenişinde bulunduktan sonra çiftçiye oynanan büyük oyunu meclis gündemine taşıdı. Yılmaz, “Alım garantili fide desteği”ne güvenen çiftçinin tarlasını ektiğini ve 15 dönüm domates fidesi eken bir çiftçinin İBB ile muhatap olduğunda “Evet, biz alım garantisi verdik ama şimdi ürününüzü alamıyoruz” sözüyle muhattap olduğunu kendisine aktardığını konuşmasının sonlarına ekledi. Silivri’deki çiftçinin mağdur edildiğini gündeme düşüren Başkan Volkan Yılmaz, acil çözüm üretilmesini istedi.