Güven Sak istifa mı etti kovuldu mu?

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Güven Sak, Kurucu Mütevelli Heyet Üyesi olduğu üniversitedeki görevinden kovuldu mu? Sak'ın ani görev değişikliği merak konusu oldu.

Güven Sak istifa mı etti kovuldu mu?
Güven Sak istifa mı etti kovuldu mu?
18 yıllık görevini ani bir kararla sessiz sedasız bırakan Güven Sak'ın bu görev değişikliğinin sebebinin Rıfat Hisarcıklıoğlu ile yaşadığı iddia edilen tartışma mı olduğu merak konusu oldu. Sak'ın yerine ise göreve vekaleten Prof. Dr. Yusuf Sarınay getirildi.

GÜVEN SAK KİMDİR?


Güven Sak, (d. 1961, Bursa) ekonomi doktoru, akademisyen. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi eski rektörü ve TEPAV yöneticisi.

İktisat dalında yüksek lisans derecesini 1984 yılında İngiltere'de University of East Anglia'dan alan Güven Sak, 1994 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde iktisat alanında doktor ünvânını kazandı. 1995 yılında göreve başladığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mâliye bölümünde 2003 yılında profesör oldu.

2006 yılı başında Ankara Üniversitesi'nden ayrılarak, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde rektör yardımcılığı görevini üstlendi. 2011 yılında ise Prof. Dr. Yücel Altunbaşak'ın Tübitak başkanı olmasının ardından TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi rektör vekilliği görevine getirildi ve 6 Haziran 2013 tarihine dek bu görevini sürdürdü. 2018 yılı itibarıyla yeniden rektörlük görevini üstlenmiş olup, Nisan 2019 itibarıyla asaleten bu göreve atanmıştır.