Altın fiyatları normale dönecek! Piyasalar dört gözle o haberi bekliyor

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın piyasalarındaki yükselişi değerlendirdi. Memiş, pandemi sürecinin güvenli liman olarak görülen altın fiyatlarına ciddi baskı yaptığını belirterek, "Aşı bulunduğu zaman altında normal fiyatları göreceğiz" ifadelerinde bulundu.

Altın fiyatları normale dönecek! Piyasalar dört gözle o haberi bekliyor
Altın fiyatları normale dönecek! Piyasalar dört gözle o haberi bekliyor
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, koronavirüs dönemi içerisinde altın piyasalarının hızla yükselişini değerlendirdi.

'AŞI BULUNDUĞU ZAMAN GERÇEK FİYATLARI GÖRECEĞİZ'

Geçen hafta altında görülen düşüş hakkında Memiş, 'Haber akışının kaynağı şuydu. ABD'de virüs ile ilgili aşı bulunduğu ile alakalı haber akışı geldi. Doğru ya da yanlış. Sağlıklı ya da değil. Ama böyle bir haber akışı bir günlük satışları bile hızlandırdı. Gerçekte böyle bir şey olduğu zaman biz gerçek fiyatlamaları göreceğiz' dedi.

Ek olarak İslam Memiş, 'Diğer yandan da gerçek piyasa oyuncularına bakıyorsunuz gerçekten de kazanıp da uzun vadeli bir borsaya giriş var mı? Bana göre yok. Dünyada şu anda gerçekten para kazanıp da insanlar fiziki altına yatırım mı yapıyor? Hayır. Sadece piyasada kazanmak için giriş yapıyorlar. Dolayısıyla insanın önce para kazanıp sonra kazandığı parayı altın olarak biriktirmesi lazım. Ama dünyada şu anda böyle bir ekonomi yok' ifadelerini kullandı.

'ÇOK YAKIN BİR TARİHTE MERKEZ BANKALARI...'

Merkez bankalarının altına taleplerinin sürdüğünü belirten Memiş, 'Komplo teorisi de olabilir ama bana göre çok yakın bir tarihte merkez bankaları altın veya gümüşü gerçek bir rezerv para olma adımını yapabilirler' şeklinde konuştu.

Merkez bankalarındaki son 3 yıldaki altın stoğu artışını yorumlayan Memiş, 'Bence merkez bankaları altını rezerv bir para birimi olarak kullanmaya hazırlık yapıyor olabilirler' dedi.

'ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?' SORULARININ CEVABINI BULMADAN BENCE MALİYET YAPMAK RİSKLİ'

Altın fiyatlarını düşürecek birçok etmenin bulunduğunu belirten Memiş, 'Pandemi ortamında toparlanma devam ederken veriler iyi bir şekilde gelirken altın neden yükseliyor sorularının cevabını bulmadan bence maliyet yapmak riskli' cevabında bulundu.

Ayrıca, 'Bence önümüzdeki aylarda verilere baktığımız zaman altında geri dönüşün noktasındaki hızlanmanın biraz daha Haziran ve Temmuz ayındaki rakamların yoğun olduğunu görebiliriz' dedi.