Bill Gates'ten koronavirüs açıklaması! Haberler iyi değil...

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle ilgili ilgili olarak, Koronavirüs kabusunun biteceği tarih ile ilgili de fikrini belirtirken hiç de olumlu bir görüş bildirmedi.

Bill Gates'ten koronavirüs açıklaması! Haberler iyi değil...
Bill Gates'ten koronavirüs açıklaması! Haberler iyi değil...
Ne zaman biteceği merak edilen koronavirüsle ilgili Bill Gates'ten yine çok konuşulacak bir açıklama geldi.

Gates, Bloomberg'e yaptığı açıklamada koronavirüs salgınının dünyaya trilyon dolarlara mâl olacağını söyledi.

Eşi ile birlikte kurdukları vakıfla bugüne dek virüse karşı 250 milyon dolar bağış yapıldığına vurgu yapan Gates, virüse karşı gelecek aşının da 12 aydan önce çıkmayacağını söyledi.

Gates, 'HIV, sıtma ve çocuk felcinin ortadan kaldırılmasına odaklanmış bir organizasyonu aldık ve neredeyse tamamen bu virüsün üzerinde çalışacak şekilde değiştirdik' dedi.

Gates özellikle ABD'nin COVID-19 salgını karşısındaki tavrını sert şekilde eleştirdi. Gates, ABD'den beklenen liderliği bu konuda ortaya koyamadığını ve yeterli koordinasyon kuramadığını iddia etti.

Gates Facebook ve benzeri platformların COVID-19 ile mücadelede sınıfta kaldığını belirtti.

Gates'e göre virüs nedeniyle en fazla ölüm gelişmiş ülkelerde yaşanacak. 'Zengin ülkelerdeki toplumsal mesafe uygulamaları bu ülkelerde işe yaramayabilir' diyen Gates, bu ülkelerin büyük ekonomik sıkıntılarla boğuşacaklarına dikkat çekti.

Virüs salgınının etkisinin uzun bir süre devam edeceğinin altını çizen Gates, hayatın normale dönmesinin 2021 sonbaharını bulacağını kaydetti.