iOS 14'le birlikte iPhone'a gelen gizli özellikler..

Apple'ın WWDC (Worldwide Developers Conference) etkinliği bu sene salgın nedeniyle online olarak gerçekleşti. Cupertino merkezli teknoloji devi Apple, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi WWDC'de yeni neil işletim sistemlerini tanıttı. Bunlardan biri de merakla beklenen iOS 14'tü. Yeni iOS sürümü birçok yeniliği içeriğinde barındırıyor. Bununla birlikte Apple'ın konferansta açıklamadığı bazı gizli iOS 14 özellikleri de var. Lafı daha fazla uzatmadan iPhone'lara gelecek olan söz konusu yeniliklere biraz daha yakından bakalım.

iOS 14'le birlikte iPhone'a gelen gizli özellikler..
iOS 14'le birlikte iPhone'a gelen gizli özellikler..
Aylarca hakkında birçok dedikodu dönen iOS 14, geçtiğimiz hafta WWDC 2020'de resmen açıklandı. Yeni Widget'lar, App Clips, iPhone'un araba anahtarı olarak kullanılması gibi özellikler barındıran iOS 14'teki bazı yenilikler ise WWDC'den sonra ortaya çıktı. iOS 14'ün öne çıkan bazı özellikleri iPhone'lara minik ama önemli dokunuşlar yapacak. İşte iOS 14'ün perde arkasında kalan önemli özellikleri...

ÖN KAMERAYA AYNA MODU GELİYOR

Bugüne dek pek çok Android cihazında görülen bu özellik, iPhone'larda da aktif hale geliyor. Kullanıcılar ayna modunu açarak fotoğraflarında ayna yansımasını görebilecek.

FACETIME

iOS 14 ile gelen bir diğer özellik ise FaceTime'ı zenginleştiriyor. Göz teması özelliği, karşılıklı konuşanların doğal göz teması kurmasına destek oluyor. Yani siz ön kameraya değil de konuşurken ekrana bakıyor olsanız da geliştirilen algoritmalar sayesinde birbirinizin yüzüne bakıyor olacaksınız.

SESLİ NOTLAR UYGULAMASINDA GÜRÜLTÜYE SON

Sesli Notlar, ses kaydı alabildiğimiz önemli iOS araçlarından biri. iOS 14 güncellemesi ile de bu araç, gürültü engelleme özelliğine kavuşuyor. Ses kayıtlarınızı düzenlerken kullanabileceğiniz bu özellik sayesinde, kayıt esnasında arka plandan gelen istenmeyen ortam seslerini filtreleyebilmek mümkün.

MESAJLAR

iOS 14, Mesajlar klasörüne de el atıyor ve kullanıcılar için filtreleme özelliğini hayata geçiriyor. Yapay zekanın devreye girdiği Mesajlar bünyesinde, gelen SMS'ler, reklam ve işlemler şeklinde gruplandırılabiliyor ve bunu iPhone sizin için otomatik yapıyor. Böylece kullanıcılar, hiçbir şey yapmadan reklam için gelen SMS'leri doğrudan bloke edebiliyor.

ANA SAYFADAN GİZLENEN UYGULAMALAR

iPhone'lara yüklediğiniz her uygulama, bugüne dek mutlaka vitrinde görünür halde bulunuyordu. iOS 14 güncellemesi ile ise bu durum değişiyor. Kullanıcılar, ana ekranda görünmesini istemediği uygulamaları gizleyebiliyor ve sadece aradıklarında bulabiliyor.

FOTOĞRAFLAR DAHA FAZLA YAKINLAŞTIRILACAK

iOS 14'ün öne çıkan özelliklerinden biri de zoom sınırını artırması olacak. Çektiğiniz fotoğraflara bakarken ekrana getirdiğiniz bir fotoğrafa daha fazla 'zoom' yapabileceksiniz.

SESİNİZE DAHA İYİ KULAK VERECEK

iOS 14 ile yapay zeka çok daha aktif bir şekilde kullanılacak. Bunun bir örneği de ses tanıma özelliğinde gizli. Ses verilerini yapay zeka yardımıyla işleyen iOS 14, yangın alarmları, sirenler, duman dedektörleri, kedi ve köpek sesleri, ev aletlerinin çıkarmış olduğu sesleri ayırt edebilecek ve bu sesler üzerine kullanıcıları uyarabilecek.


iPHONE'LARIN ARKASINA DOKUNUNCA...

iOS 14'ün dikkat çeken özelliklerinden biri de geri dokunma özelliği... iPhone'un arkasına iki ya da üç kez dokunarak kamerayı açma, ana ekrana dönme, denetim merkezini açma, ekran görüntüsü alma gibi birçok işlevi hızlıca gerçekleştirebilmek mümkün.