Japonya'da Korona Virüs Ölümleri 590'A Yükseldi
Japonya’da korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 590’a yükselirken, toplam vaka sayısı ise 16 bin 189’a ulaştı.

VAKA SAYISI 16 BİN 189’A YÜKSELDİ
Bugün 38’i başkent Tokyo’da olmak üzere ülke genelinde doğrulanan 105 yeni korona virüs vakası ise, Japonya’daki toplam vaka sayısını 16 bin 189’a çıkardı. Karantina gemisi Diamond Princess’in yolcu ve mürettebatından enfekte olan 712 kişi dışında, ülke genelinde 15 bin 477 kişi korona virüse yakalandı.
UMUT VEREN GELİŞME
Öte yandan dün, ülke genelinde Nisan ayından bu yana kaydedilen en düşük günlük vaka sayısı olan 120 enfeksiyonun doğrulanması, "ikinci dalga" endişesi yaşanan Japonya’yı umutlandırdı. Bugün yerel saat ile 20.00’a dek yalnızca 105 vaka bildirilmesi de salgının etkisini yitirdiği şeklinde yorumlandı.
( Burak Ersoy/İHA)
