(Özel)Bursa'da Sahiller 65 Yaş Vatandaşlarla Doldu Taştı
Bursa’da sokağa çıkma kısıtlamasında sahiller 65 yaş üstü vatandaşların akınına uğradı. Güneşi ve sıcak havayı değerlendirmek isteyen yaşlılar sosyal mesafeye aldırmadan bankları doldurdu.

67 yaşındaki Fahrettin Çakan, sosyal mesafeyi korumak için evlerde kalmayı tercih ettiklerini belirterek, “Bu yürüyüşün sağlık ve afiyet getirip devam etmesini istiyorum. Sonunda bu korona virüsünden kurtuluruz. Normalde ben 4-5 kilometre yürüyen adamım. Yürüdüğüm için sağlam ve genç kalıyorum. Kemik erimesi ve kireçlenmeyi önlememiz lazım. Bu izin 1 gün yetmez. 2-3 gün yapılsın. İnsanların yaşaması için yürümesi lazım” dedi.
70 yaşındaki Faruk Altunel ise, 1970 senesinde kolera salgını olduğunu hatırlatarak, “Yine kısıtlamalar olmuştu. Sokağa çıkma yasakları, engellemeler olmuştu. Bu ülkenin gördüğü ikinci pandemi ama ilkini insanlar unuttu. Yaşı ilerleyenler hatırlayabiliyor. Ben 1970’lerde İstanbul’daydım ve daha kalabalıktı. Esasen bizim yaşlardaki insanların vücudunun D vitaminine yani güneşe ihtiyacı var. Olabildiğince kendimi güneşe göstermeye çalışıyorum. Pandemi gözardı edilecek bir şey değil ama kemik erimesi gibi hastalıkları ihmal etmemek gerekiyor” diye konuştu.
Bir diğer vatandaşlar ise devletin aldığı bu karardan memnun olduklarını ifade etti.
65 yaş üstü yaşlıların maske kuralına ise uyduğu görüldü.
