İbn-i Sina'nın sağlık tavsiyeleri gündem oldu!

"Hekimlerin Piri ve Hükümdarı" olarak bilinen İbn-i Sina'nın 1956 yapımı bir filme konu olması ve salgın hastalıklara yaptığı uyarılar gündem oldu. İbn-i Sina'nın sağlıkla ilgili tavsiyeleri büyük dikkat çekti. Filmde yer alan görüntülerde, İbn-i Sina'nın veba bulaşan ülkeler için 'Sirke' önerdiği ve rüzgarın esmesiyle bile bulaşabildiğini belirttiği görülüyor.

İbn-i Sina'nın sağlık tavsiyeleri gündem oldu!
İbn-i Sina'nın sağlık tavsiyeleri gündem oldu!
Ünlü hekim ve bilim adamı İbn-i Sina'nın yüzlerce yıl önce verdiği sağlık tavsiyeleri dünyayı kasıp kavuran corona virüsü salgını ile tekrardan gündeme geldi! İşte İbn-i Sina'nın yüzlerce yıl öncesinde verdiği önemli sağlık tavsiyeleri...

'En önemlisi korkmamak, veba insandan insana bulaşıyor.'

'Veba ellere, kıllara hatta rüzgarın esmesiyle bile bulaşabilir.'

'İnsanlar bir araya gelmemeli. 'Bir hasta insan 100 kişiye bulaşıyor. Hastalanmak istemiyorsanız evde oturun.'

İbn-i Sina, Kuşyar isimli bir hekimin yanında tıp eğitimi aldı. Buhara'da babasından ve döneminin ünlü bilginlerinden özel ders ve iyi bir eğitim aldı. Olağanüstü hafızası ve zekası da bu konuda ona çok yardımcı oldu. 14 yaşına geldiğinde öğretmenlerini geçmeye başlamıştı. Felsefe, edebiyat, matematik, tıp gibi çeşitli alanlarda engin bir bilgi birikimine ulaştı.

16 yaşında tıbba döndü ve bu konudaki bilgileri öğrenmekle kalmayıp yeni tedaviler de geliştirdi. 19 yaşında doktor ünvanı elde etti ve ücret almaksızın hastaları tedaviye başladı.

Samani Hükümdarı Nuh bin Mansur'un hastalığını iyileştirmesi üzerine, Buhara'daki olağanüstü zengin kitaplıktan dilediği gibi yararlanmasına izin verildi.

İşte İbn-i Sina'nın birçok hastalığa şifa olacak mucizevi tarifi...

İbn-i Sina'dan insanlık için mucizevi karışım tarifi... Birçok sağlık sorununun tedavisinde önemli bir rol oynayan bu karışım nasıl hazırlanır, gelin birlikte bakalım.

MALZEMELER

250 gram kuru incir
1 litre zeytinyağı


Öncelikle incirleri yıkayın, süzün ve kuşbaşı olacak biçimde doğrayın. İncirleri zeytinyağlı kavanozun içine alın ve ağzını kapatın. Bu kavanozu 5 gün boyunca karanlık bir yerde muhafaza edin ve bu sürenin sonunda sabah, akşam olacak biçimde günde iki kere tüketin.

Peki, incir karışımı ne işe yarıyor? Astım gibi solunum yolu hastalıklarınız varsa incir karışımı ile sorununuzu çözmeniz mümkün olacak.

İbn-i Sina'nın önerdiği incir karışımının en önemli etkisi ise kanseri önlemesi. Kanser oluşumunu önleyen incir karışımını düzenli bir biçimde tüketerek etkilerinden faydalanabilirsiniz.

'Hekimlerin Piri ve Hükümdarı' olarak nitelendirdikleri İbn-i Sina'nın bin yıl önce kaleme aldığı Küçük Tıp Kanunu kitabında bahsettiği mucize besinler ve her derde deva olarak nitelendirilen mucize karışımı sizler için derledik...

SUSAM


Yüksek miktarda E vitamini içeren susam kalbe faydalıdır.Susam yağı yüksek oranda lesitin içeriğiyle beyin ve sinir hücrelerini destekler. İyi bir kalsiyum kaynağı olan susam tırnak sağlığı için faydalıdır

KABAK SUYU

Tansiyon yüksekliğine karşı kabak suyu içiniz.

KARNABAHAR

Karaciğerinizi çalıştırmak için karnabahar yiyebilirsiniz.

KEREVİZ

İdrar söktürmek için kereviz yiyiniz.

KUŞKONMAZ


Kuşkonmaz protein açısından zengin fakat kalori ve karbonhidrat bakımından düşük alkalin bir besindir. Aynı zamanda potasyum, folat, vitamin A, C, K ve B vitamini kompleksi açısından mükemmel bir kaynaktır. Diyet lifleri içeren kuşkonmaz niasin, fosfor ve çok düşük sodyum açısından da zengindir.

BADEM

Göğüs hastalığından şikâyetiniz varsa badem yiyiniz. Üzerine bal şerbeti içiniz.

BAL

Kansızlığı gidermek için bal yiyiniz.

KUZU KULAĞI

Pişirilip suyu süzüldüğü zaman beyni çalıştırıcı ve mideye çok faydalıdır.

KİŞNİŞ

Kalp çarpıntısına karşı kişniş yiyebilirsiniz.

TAVUK SUYU


Omurgalarınızda ağrı varsa tavuk suyu içiniz.

KURU ÜZÜM

Mafsal ağrılarına karşı kuru üzüm yiyiniz.

BEYAZ LEBLEBİ

Beyaz leblebideki asit oranını dengeleyerek mide yanması ve ekşimesine iyi gelir. Özellikle reflü, gastrit ve ülser gibi mide hastalıklarının yaşanma riskini azaltır. Bedeni ısıtır.

NANE

Mideye çok yardımcıdır.

ELMA


Kalbinizi güçlendirmek için elma yiyiniz.

SARIMSAK

Sırt ağrısından şikâyetçiyseniz sarımsak yiyiniz.