CHP, İslam düşmanlığına sahip çıktı! Skandal sözler...

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Ankara Barosu'nun skandal sözlerine sahip çıktı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, "İslam eşcinselliği lanetliyor" sözlerine tepki gösterdi. Kur'an-ı Kerim'den alınan ayetlerle hazırlanan Cuma Hutbesini yorumlayan Öztrak, "nefter dili" ve "düşmanlaştırıcı" ifadelerini kullandı

CHP, İslam düşmanlığına sahip çıktı! Skandal sözler...
CHP, İslam düşmanlığına sahip çıktı! Skandal sözler...
CHP, Ankara Barosu'nun İslam düşmanlığı yapan sözlerine sahip çıktı. CHP Genel Merkez binasında basın açıklamasında bulunan Faik Öztrak, Diyanet İşleri Başkanı'nı hedef alan Ankara Barosu'na hiçbir şekilde tepki göstermezken, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Kur'an-ı Kerim'den alıntılanan ayetleri dile getirdiği hutbeye 'düşmanlaştırıcı' ve 'nefret dili' ifadeleri ile tepki gösterdi.

ÖZTRAK'TAN SKANDAL SÖZLER

CHP Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısında kendisine yöneltilen soruya şu ifadelerle yanıt verdi:

İnanç sahiplerinin, inançlarını dile getirme hakkı vardır. Ancak bunu dile getirirken, birilerinin yaşam tarzı üzerinden nefret dilini kullanarak, düşman yaratarak bunu yapmamaları gerekiyor. Bu birilerini düşmanlaştırmak ve toplumu bölmektir.

NE OLMUŞTU?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cuma Hutbesini okurken, 'İslam eşcinselliği lanetliyor' ifadelerini kullandı. Erbaş hutbede zina ve eşcinselliğin İslam dininde yeri olmadığını şu sözlerle dile getirdi:

'İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüz binlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın islamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu Hiv virüsüne maruz kalıyor'