Şaşırtmayan ittifak; New York Times ve FETÖ! İnanılmaz iftira...

Amerikan New York Times gazetesi, tüm dünyanın korona virüs ile mücadele konusunda Türkiye'yi takdir etmesine daha fazla dayanamadı. Gazete, tüm dünyanın güleceği iddialarını kendisi dahi kanıtlayamadı.

Şaşırtmayan ittifak; New York Times ve FETÖ! İnanılmaz iftira...
Şaşırtmayan ittifak; New York Times ve FETÖ! İnanılmaz iftira...
Gündeme sık sık Türkiye ile ilgili ortaya attığı yalan iddialar ile gelen New York Times, bu kezde korona virüsünü kullanarak bir karalama kampanyasına imza attı. Tüm dünyanın sürece dair Türkiye'yi takdir etmesinin ardından harekete geçen gazete İstanbul'daki ölüm kayıtlarından derlediği bilgiye dayandırdığı haberinde, Türkiye'nin resmi rakamların ve demeçlerin gösterdiğinden çok daha büyük bir korona virüsü felaketiyle karşı karşıya göründüğünü iddia etti. Times, kendi hükümetinin Türk hükümetinden birkaç gün evvel yardım istediğini ve Türkiye'nin 34 ayrı ülkeye yardım gönderdiğini unutmuşcasına eleştiri oklarını Türkiye ve Erdoğan'a çevirdi.

'ÖLÜMLER KORONADAN OLMAYABİLİR AMA...'

İddianın kendisini çürüttüğü noktayı ise yine gazetenin kendisi haberleştirdi. Haberde; son iki yılın haftalık ölüm ortalamalarına bakıldığında, 9 Mart-12 Nisan arasındaki süreçte sadece İstanbul'da beklenenden 2 bin 100 daha fazla ölüm kayıtlara girdi. Bu sayının yetkililerin o dönemde tüm Türkiye için açıkladığı korona virüsü ölümlerinden çok daha fazla olduğunu vurguladı fakat yazının devamında bu ölüm sayılarının aslında korona virüsten kaynaklanmıyor olabileceğini de ekledi. 

BU İDDİAYA SEVİNEN TEK KİŞİ: FETÖ'CÜ EMRE USLU

Tüm haber aslında İstanbul ilinde yaşanan ölüm sayısının toplamına bakılarak kurgulanmıştı. Yani bu sayının içerisinde trafik kazası, doğal sebepler, hastalıklar gibi farklı sebeplerden ölen insanlarda dahildi. Umdukları şeyi sesli dile getirmek için haber yapan New York Times'in elbette ki en büyük destekçisi vatan haini FETÖ'cüler oldu. FETÖ'cü Emre Uslu, adeta bu rakamlar gerçek olsa ve İstanbul'da koronadan ölen kişi sayısı artsa diye beklermişcesine haberi hemen Twitter hesabından paylaşması yetmezmişcesine bir de günümüz Türkiye'sini birde 28 Şubat dönemiyle kıyasladı.

Şaşırtmayan ittifak; New York Times ve FETÖ! İnanılmaz iftira...



FETÖ, SÖZCÜ VE NEW YORK TİMES EL ELE...



Koronavirüs vakalarının hızla arttığı Amerika'nın New York kentinde durumu protesto edenleri engellemek için askerin sokaklara indiği ülkesini ve yöneticilerini eleştirmek yerine tüm dünyanın başarısını kabul ettiği Türkiye hakkında böyle bir asılsız haber yapılması, gazetenin geçmiş iftiraları göz önüne alındığında şaşırtmasa da buna hala inanıp manşetine taşıyan Sözcü gibi muhalefet hastalığına tutulmuş kurumlar olması şaşırtıcı. 

BU KOŞULLARIN DÖRTTE BİRİ AVRUPA'DA YOK!

Koronaya yakalananların ücretsiz tedavi edildiği, maske ve ilaçların ücretsiz olduğu, yatak kapasiteleri halen var olan ve üstüne üstlük yeni hastaneler açabilen, çeşitli ekonomik yardım paketleri ile esnafı ve vatandaşı rahatlatan, işsizliği önlemek adına maaş ve sigorta yardımı yapılan tek ülkenin Türkiye olması belli ki dünyada yalnızca New York Times, FETÖ ve Sözcü Gazetesi'ni rahatsız ediyor.