Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden Yatırımlara İlişkin Açıklama

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, atık su arıtma tesislerinin sayısını ve kapasitesini artırarak, 12 bin 496 kilometrekare alanda bin 130 mahalleye hizmet götürüyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugüne kadar 2 milyon 350 bin metre içme suyu hattı, 1 milyon 200 bin metre kanalizasyon hattı ve 50 bin metre yağmur suyu hattı olmak üzere toplamda 3 milyon 600 bin metre şebeke hattın yapımını tamamlayan Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ), 1 milyon 37 bin kişi kapasiteli 29 adet atık su arıtma tesisiyle kente hizmet veriyor.

Devam eden yatırımların tamamlanmasıyla birlikte tesis sayısını 42'ye, kişi kapasitesini ise 1 milyon 900 bine yükseltmeyi hedefleyen BASKİ, Susurluk, Sındırgı ve Kepsut'ta da atık su arıtma tesisi inşasına devam ediyor.

BASKİ, ayrıca deşarj yöntemiyle kanalizasyon atıklarının Susurluk Çayı'na bırakılmasının önüne geçmek için 'Susurluk Kanalizasyon Şebeke ve Atıksu Arıtma Tesisi' projesini de tamamladı.

Simav Çayı'ndaki kirliliğin önüne geçecek olan 25 bin kişi, 3 bin 468 metreküp tesiste, 2 bin 500 metreküp içme suyu deposu, 12 bin metre kanalizasyon şebeke hattı ve 400 adet kanalizasyon parsel bacasının imalatı tamamlandı.

Karbon ve kısmi azot-fosfor giderim projesi olan ileri biyolojik arıtım teknolojisine göre tasarlanan tesiste arıtılan atık sular, çevre mevzuatında istenilen şartları sağladıktan sonra Simav Çayı'na deşarj edilecek.

Kaynak: AA