(Özel) Buz Tutan Evde 3 Çocuğuyla Yaşam Mücadelesi Veriyor
Van’ın İpekyolu ilçesinde ikamet eden Zöhre Uluç, birçok bölümü buz tutan evde 3 çocuğuyla birlikte yaşam mücadelesi veriyor.

Daha önce el işi yaparak çocuklarına baktığını dile getiren Uluç, “Daha önce el işi, yazma yaparak bakıyordum ama şimdi 3 çocuktan dolayı yapamıyorum. Millet bize yardım ediyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından aldığım 660 TL ile geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Başka da bir gelirim yok. Eşyaları da sağ olsun komşularım bana verdi. Eşim ve ailesi bize hiçbir şekilde sahip çıkmıyorlar. Zaten sahip çıksalardı bu halde olmazdım” ifadelerini kullandı.
Bir akrabasının durumu fark etmesi ve bunu sosyal medyada paylaşması üzerine Van Valiliği başta olmak üzere birçok kişinin kendilerini ziyaret ettiğini aktaran Uluç, “Valimiz, SYDV Müdürümüz bizi ziyaret etti. Eve baktılar ve evin fotoğrafını çektiler. Ben sadece çocuklarıma bakabileceğim bir yuva istiyorum. Çocuklarımı barındırabileceğim, onlara temiz bir şekilde bakabileceğim bir ev istiyorum. Ben bu anlamda ilk günden beri yanımızda olan Valimiz Mehmet Emin Bilmez’e, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu’na ve sosyal medyada Robinhood olarak bilinen şahsa teşekkür ediyorum” diye konuştu.
