Mezarlığa Ulaşmak İçin Köprü Yaptırdılar

Siirt’in Kurtalan ilçesine bağlı Yeşilkonak köyünde yaşayanlar Kaymakamlık desteğiyle kış aylarında mezarlığa gidebilmek için köprü yaptırdı.

Yeşilkonak köyünde, kış aylarında yaşanan su taşkınları nedeniyle mezarlığa ulaşmakta güçlük yaşanması nedeniyle Kaymakamlık desteğiyle başlatılan köprü yapımı çalışmaları tamamlandı.

Siirt-Kurtalan Yeşilkonak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Vekili Musa Ergün, toplanan yardımla 61 bin liraya mal olan köprünün yapımının tamamlandığını söyledi.

"Türkiye'nin dört bir yanındaki köylülerimiz vefat eden yakınlarının cenazelerini köyümüzün mezarlığına defnetmek için getiriyorlar. Özellikle kış aylarında mezarlığa giden yol göl yatağının bulunduğu bölgeden geçiyor. Ölülerimizi defnetmekte zorlanıyorduk. 5 yıl önce köprü yapımı için kolları sıvadık. Öncelikle bir dernek kurarak yardım toplamaya başladık. Bütün köylülerimize ulaşarak köprü yapımı için yardım istedik. Sağolsun köylülerimiz bizleri kırmayarak yardımlarını esirgemedi." diyen Ergün, Kurtalan Kaymakamlığının da kendilerine nakdi yardımda bulunduğunu, İl Özel İdarenin de iş makinesi desteği sunduğunu aktardı.

Köprünün yapımında emeği geçen herkese minnet duyduklarını ifade eden Ergün, azim gösterildiğinde başarılmayacak hiçbir şeyin olmadığını kaydetti.

Kaynak: AA