Tarihi Selçuklu Mezarlığı Sarıya Büründü
Bitlis’in Ahlat ilçesinde bulunan tarihi Selçuklu Meydan Mezarlığı bahar mevsimiyle birlikte açan çiçeklerle sarıya büründü.

Mezarlığa ziyaretçi getiren Mehmet Akbulut isimli tur rehberi de, “Son yıllarda ülkemizin turizm değerleri açısından yükselen destinasyonu Van ve çevresinde bulunmaktayız. Van gerçekten ülkemizin yükselen bir değeri son yıllarda özellikle. Bir butik Van turu boyunca bir takım yerler görüyorsunuz. Bunlardan bir tanesi Doğubeyazıt’taki İshak Paşa Sarayı, ondan sonra Muradiye Şelalesi’ni görüyorsunuz. Yine Anadolu’nun tapusu diye adlandırdığımız şuan da Büyük Selçuklu Meydan Mezarlığı içerisinde bulunmaktayız. Buradaki kazıyı yapanları da tanıyorum ben. Oldukça etrafın temiz olduğunu görüyoruz, bakımlı olduğunu görüyoruz” dedi.
210 dönümlük alan üzerinde kurulu bulunan ve boyları 4,5 metreye kadar varan, üzerindeki yazı ve şekillerle her biri bir sanat eseri niteliği taşıyan mezar taşlarını bünyesinde barındıran tarihi mezarlık, çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor.
