Kurutlu'da Bulunan Milyon Yıllık Fosillere Uluslararası İnceleme

ABD, Japonya, Almanya, İsviçre ve Etiyopya'dan Kırşehir'e gelen bilim insanları, Kurutlu bölgesindeki kazılarda çıkarılan ve KAEÜ Antropoloji Bölümünde muhafaza edilen Genç Miyosen döneme ait 8 milyon yıllık fosilleri inceledi.

ABD, Japonya, İsviçre, Almanya ve Etiyopya'dan Kırşehir'e gelen bilim insanları, Kurutlu bölgesindeki kazılarda çıkarılan Genç Miyosen döneme ait yaklaşık 8 milyon yıllık fosillerde incelemelerde bulundu.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinden (KAEÜ) yapılan açıklamaya göre, ABD California Berkley Üniversitesinden Prof. Dr. Tim White ve Dr. Joshua Carlson, Japonya Tokyo Üniversitesinden Dr. Gen Suwa, Almanya Berlin Doğa Tarihi Müzesinden Dr. Faysal Bibi, Etiyopya Addis Ababa Doğa Tarihi Müzesinden Dr. Berhane ASWAF, İsviçre Zürih Üniversitesinden Prof. Dr. Christhoph Zollikofer ve Dr. Marcia Ponce de Leon, fosilleri incelemek üzere Bağbaşı Yerleşkesindeki Fen Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümüne geldi.

Öğretim üyeleri Prof. Dr. Şakir Önder Özkurt ile Doç. Dr. Ahmet Cem Erkman'ın eşlik ettiği bilim insanları, Kırşehir'in Kaman ilçesine bağlı Kurutlu köyünün Hirfanlı Baraj Gölü kıyılarında gerçekleştirilen kazı çalışmalarında bulunan yaklaşık 8 milyon yıl önce yaşamış gergedan, fil, zürafa, maymun ve antilop kemiklerini inceledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün izniyle başlatılan kazılar ve bulunan kemiklerle ilgili bilgi alan bilim insanları, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda öğrencilerle de bir araya geldi.

Toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt da katılarak kazı ve üniversitenin çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Yabancı konuklar da dünya çapındaki antropoloji faaliyetleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi.
Kaynak: AA