Bakırköy Belediye Başkanı'nın 'Yaralama, Tehdit Ve Hakaret' Davası

Bir işçinin hayatını kaybettiği Bakırköy Spor Vakfı'na ait inşaatın yıkımı sırasında çıkan olaylarla ilgili Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun da aralarında bulunduğu 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile 7 sanığın, Bakırköy Spor Vakfı'na ait inşaatın yıkımı sırasında bir işçinin hayatını kaybetmesinin ardından çıkan olaylara ilişkin "yaralama", "tehdit" ve "hakaret" suçundan yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 12. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz 6 sanık ve müştekiler ile tarafların avukatları katıldı. Tutuksuz sanık Bülent Kerimoğlu ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık Erol Özdemir, belediyeye bağlı işçi sendikasının İstanbul 2 No'lu şubesinin başkanı olduğunu belirterek, olay günü saat 09.30 sıralarında kendisine telefonla iş kazası olduğu ve ağır yaralı bir kişinin bulunduğunun bildirildiğini söyledi.

Özdemir, olay yerine gittiğinde işçinin vefat ettiğini öğrendiğini ifade ederek, "Saat 10.30 civarında olay yeri inceleme ekibi geldi. Ben geldiğimde belediye başkanı oradan arabasına binmiş, ayrılmak üzereydi. Bakırköy Belediyesinde çalışan işçiler sendika üyesidir. Vefat eden ise alt işveren taşeron işçisiydi. Aile ve defin işleriyle ilgilendik. Ben gittiğimde olay bitmişti. Benim bir suçum yoktur. Atılı suçlamaları reddediyorum. Müştekilerden sadece Mehmet Şeref Varan'ı tanıyorum hatta oğlunu da ilk kez burada gördüm. Suçsuzum. Beraatimi istiyorum." diye konuştu.

Sanık Ercan Gürünlü savunmasında, belediyedeki işçi sendikasının başkan yardımcısı olduğunu aynı zamanda da belediyede işçi olarak çalıştığını belirterek, olay yerine gittiğinde belediye başkanının da geldiğini söyledi.

Ölen işçiye bakarken ismini bilemediği bir kişiden ses geldiğini anlatan sanık Gürünlü, "Birisi 'Bu olayın sorumlusu sizsiniz.' dedi. Başkan da 'Ne diyorsun sen?' dedi ve oraya doğru yöneldi. Ben de 'Başkanım o tarafa gitmemelisiniz.' dedim. Bu sırada başkanın ilerisinde 50-100 metre mesafede bir kargaşa çıkınca ben başkanı bıraktım. Bu arada başkanı alıp araca bindirdiler. Ben başkanın vurup vurmadığını görmedim. Şayet vursaydı görebileceğimi sanıyorum. Suçsuzum, beraatimi istiyorum." şeklinde konuştu.

Duruşmada söz alan müşteki Mehmet Şeref Varan, "Sanık Zeynel Öncü, Yunus ve Alper İnanç'ı darbetti." dedi.

Müşteki Serhat Varan, "Sanıklar Zeynel Öncü, Özcan Şentürk ve Akın Güler, Yunus ve Alper'i darbetti. Ayrıca Özcan bana da vurdu." ifadelerini kullandı.

Mahkeme, tanıkların dinlenilmesi için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 11 Aralık 2017'de Bakırköy Spor Vakfı'nın kaçak inşaatının Bakırköy Belediyesince yıkılmaya başlandığı sırada bir işçinin olay yerinde hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Bunun üzerine olay yerine giden sanıklar ile 2 müşteki arasında tartışma yaşandığı anlatılan iddianamede, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile yanındaki 7 sanığın nüfuzlarını kullanarak müştekileri darbettikleri, Kerimoğlu'nun müştekiler Mehmet Şeref Varan ve Alper İnanç'a sinkaflı sözlerle hakarette bulunduğu, "seni öldüreceğim" dediği kaydediliyor.

İddianamede, 7 sanığın 5 kişiye karşı ''basit yaralama'' suçundan 2,5 yıldan 7,5'ar yıla, Bülent Kerimoğlu'nun ise 5 kişiyi ''basit yaralama'', 2 kişiye ''hakaret'' ve bir kişiye karşı ''tehdit'' suçundan 3,5 yıldan 13,6 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: AA