TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Tanıtım Toplantısı

Erzurum'da TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Tanıtım Toplantısı yapıldı.

Erzurum Lisesi konferans salonunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Erzurum temsilciliğinin desteğiyle, ildeki ortaokul ve liselerde çalışan öğretmenlere yönelik TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları tanıtım toplantısı yapıldı.

Programda, 4006 Bilim Fuarları sürecinin işleyiş şekli, sık sorulan soruların cevapları, önceki yılların deneyimleri, örnek fuar organizasyonları ve projeler paylaşıldı.

Organizasyonun eğitimdeki önemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, bilim fuarlarıyla öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlamayı amaçlandığını belirterek, "Bu tür etkinliklerle öğrencilerimizin bilinşsel, sosyal ve kültürel becerileri arttığı gibi okul ve öğretmenlerimizin de organizasyon yeteneği ve kurumsal kapasitesi artmaktadır." dedi.

Kaygusuz, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarının Müdürlüğün önceliği olduğunu vurgulayarak, fuar sayısının her geçen yıl artmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turan Bağaçlı, şube müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA