Yenimahalle'de Matem Orucu Açma Ve Muhabbet Programı
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Muharrem ayı dolayısıyla Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yenimahalle Şubesi tarafından düzenlenen matem orucu açma ve muhabbet programına katıldı.

“Birbirimizi sevmeye mecburuz”
Yaşar, “İslam ümmeti bugün de kan ve gözyaşı içindedir. Bu ateş çemberi içinde olan bizler ise bugün her zamankinden daha çok ehlibeyti sevdiğimiz gibi birbirimizi sevmeye, İmam Hüseyin gibi Yezitlere karşı birlikte, beraber, omuz omuza olmaya, cesur olmaya mecburuz. Hepimiz büyük bir çınarın dallarıyız. Aynı toprağa kök saldık, aynı topraktan beslendik, farklı bakış açımız, farklı düşünmemiz ve farklı davranmamız bizim inanç ve itikat zenginliğimizin göstergesidir ancak yolumuz birdir” dedi.
Konuşmanın ardından lokma duası ile oruçlar hep birlikte açıldı. Dede Cemal Şahin dualarla ve Zakirler Türkan Akbıyık, Eylem Akbıyık ve Eylem Ulusoy da saz eşliğinde deyişler söyledi.
