Suriye'de 'Hem Saçlara Hem Kalplere Örgü' Projesi

İHH İnsani Yardım Vakfı ile 'Human Movie Team' ve 'For Children' iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında Azez'de mülteci kamplarındaki 500 kız çocuğuna, gönüllüler aracılığıyla kuaförlük hizmeti sunuldu.

Suriye'deki mülteci kamplarında yaşayan 500 kız çocuğuna gönüllüler aracılığıyla kuaförlük hizmeti verildi.

Konuya ilişkin açıklamaya göre, İHH İnsani Yardım Vakfı, sosyal medya hareketi olarak faaliyet gösteren "Human Movie Team" ve "For Children" iş birliğiyle Suriye'deki mülteci kamplarında yaşayan 500 kız çocuğuna yönelik "Hem Saçlara Hem Kalplere Örgü" projesini gerçekleştirdi.

"Saçlara örgü yüreklere kardeşlik götürüyoruz" sloganıyla yola çıkılan proje kapsamında gönüllü kuaförler, Azez'de bulunan Siccu, Reyyan, Şemmarin ve Mukaveme mülteci kamplarına gitti. Burada yaşayan çoğu yetim 500 kız çocuğuna kuaförlük hizmeti verildi.

Yönetmen Tülay Gökçimen'in de katıldığı etkinlikte, mülteci kamplarının zorlu şartlarında yaşayan yüzlerce kız çocuğuna ayrıca tokalar da hediye edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gökçimen, "Çocukların saçlarına bakım yaptık, tokalarla süsledik, onlara kız çocuğu olduklarını hatırlattık." ifadelerini kullandı.

Türkiye'den gönüllü kuaför olarak katılan Gülsüm Akman ise "Bu proje ile insani yardımdan öteye geçtik, bunun onları çok mutlu ettiğini gördük." değerlendirmesinde bulundu.

Reyyan Mülteci Kampı'nda yaşayan 8 yaşındaki Nur ise "Bugün hayatımın en güzel günü. Burada olduğum için çok mutluyum." diyerek teşekkür etti.
Kaynak: AA