YYÜ'den ABD'nin Yaptırım Kararına Tepki

YYÜ Senatosu: 'ABD'nin uygulamaya çalıştığı ambargo kararlarını şiddetle kınıyoruz. Bu hukuksuz tavırların Kıbrıs Barış Harekatı'nda olduğu gibi bugün de milli duruşumuza yönelik olduğu artık açıkça ortaya çıkmıştır'

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Senatosu, ABD'nin Türkiye'ye karşı aldığı yaptırım kararlarını şiddetle kınayarak, bu hukuksuz tavrın Türkiye'nin milli duruşuna yönelik olduğunu bildirdi.

YYÜ Senatosundan yapılan açıklamada, ABD ve Türkiye arasında soğuk savaş döneminde başlayan ve gittikçe gelişen ilişkilerin, zaman zaman Kıbrıs meselesi gibi tarihi olaylarda büyük gerilimlere rağmen karşılıklı çıkarlar gözetilerek günümüze kadar devam ettiği belirtildi.

ABD'nin son dönemde 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda olduğu gibi Türkiye aleyhine tutum içinde olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"ABD'nin bugün uygulamaya çalıştığı ambargo kararlarını şiddetle kınıyoruz. Bu hukuksuz tavırların Kıbrıs Barış Harekatı’nda olduğu gibi bugün de milli duruşumuza yönelik olduğu artık açıkça ortaya çıkmıştır."

Açıklamada, savunma sanayisinde yapılan hamlelerin, yaşanan gerginlikle ne kadar isabetli olduğunun da ortaya çıktığı işaret edilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Başkan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın son dönemde sık sık dile getirdiği ve uygulamaya koyduğu milli sanayi ile milli savunma hamleleri de kuşkusuz bu tarihi realiteden duyulan bir gereklilikti. Nitekim ABD'nin yaptırım kararlarında bu milli duruşumuzun da katkısı olduğu bir gerçektir. ABD, milli duruşumuz karşısında bir şey yapamayınca ekonomik yaptırımlara başvurarak bizi tekrar dışarıya bağlı, üretmeyen bir devlet yapmak niyetindedir. Biz de bugün tarihten dersler çıkarmalı ve bu milli hamlelere destek olmalıyız. Milletçe seferber olup daha çok çalışmalı ve daha çok üretmeliyiz. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi alınlarımız eskisinden daha çok terlemelidir. Dün olduğu gibi bugün de Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Arap, hasılı topyekun millet olarak el ele verip çalışmak ve üretmek zamanıdır."
Kaynak: AA