Japon Bakan Fukui'den 2026 Kış Olimpiyat Oyunları Öncesinde Anlamlı Destek

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Japonya Denizcilikten Sorumlu Devlet Bakanı Teru Fukui ile bir araya geldi. Bakan Fukui, Türkiye ile Japonya’nın 2026 Kış Olimpiyat Oyunları’na aday olduğunu hatırlatırken, finale kalamadıkları takdirde Türkiye’ye destek vereceklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Japonya Denizcilikten Sorumlu Devlet Bakanı Teru Fukuı ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Bakan Bak, kabulde yaptığı açıklamada Türkiye ve Japonya’nın her zaman güçlü bağları iki ülke olduğunu vurgulayarak, “Japonya ile ekonomi ve turizm açısından da ilişkilerimiz gayet iyi düzeyde. 2026 Kış Olimpiyat Oyunları’na da her iki ülkenin aday olduğunu belirtmek isterim” dedi.

Japon Bakan Teru Fukui ise sporun amacının ‘barış’ olduğunu belirterek, “2020 yılında Tokyo’da ev sahipliği yapacağımız Olimpiyat Oyunları vesilesiyle dünyada ‘Barış ve Kültür’ felsefesini yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Oyunlar sırasında deprem olması ihtimaline karşı her türlü önlemin alındığını vurgulamak istiyorum. Bu anlamda Türk sporcularımızın katılımı bakımından herhangi bir endişesinin olmamasını umuyorum” diye konuştu.

Bakan Teru Fukui ayrıca, 1964 Tokyo Olimpiyat Oyunları açılış gününün Japonya’da Sağlık ve Spor Günü olarak kutlanmaya başlandığını söyledi.

Japonya’nın gelecek yıl G-20 zirvesine ev sahipliği yapacağını hatırlatan Japon Bakan, 1 Mayıs 2019 tarihinde Japon İmparatorunun tahtını devredeceğini ifade ederek, bu vesilelerle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Japonya’ya davet etmek istediklerini ifade etti.

Konuk Bakan, 2026 Kış Olimpiyat Oyunları adaylık sürecinde finale kalamadıkları takdirde Türkiye’ye destek vereceklerini vurguladı.

Bakan Osman Aşkın Bak, Türkiye’de her yıl 19 Mayıs’ın Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlandığını ve o hafta boyunca Gençlik Haftası etkinlikleri düzenlendiğini belirterek, spor ve gençlik alanında ortak birçok proje yapılabileceğini söyledi.

Bakan Osman Aşkın Bak, iki ülke arasında “Gençlik ve Spor Alanında İşbirliği Anlaşması” imzalanabileceğini de önerdi.
Kaynak: İHA