Aşırı Yoğun Olan Çarşı Pazarlar Bir Anda Sessizliğe Büründü
Gaziantep’te Ramazan ayı öncesinde yoğun kalabalığın yaşandığı tarihi çarşı ve pazarlar Ramazan ayı ve artan sıcaklıklarla birlikte sessiz ve sakin günler yaşanıyor.

Ramazan durgunluğunda işler de düştü
Çarşı ve pazar esnafı da, ramazan öncesinde yaşanan hareketliğin Ramazan ilk günüyle birlikte aniden durduğunu ifade etti.
Kalabalık ile birlikte işlerin de bir anda kesildiğini belirten esnaf, "Ramazan ayı öncesinde işlerimiz çok hareketliydi. Özellikle peynir zeytin gibi kahvaltılık gıda ürünlerine ilgi çok fazlaydı. Yani Ramazan ayı başlamadan önce herkes alacağını alıp vereceğini verdi. Ramazan ayının başlamasıyla beraber pek kimse dışarı çıkmaz. Havaların da etkisiyle normal bir durgunluk yaşıyoruz. Yaklaşık 20 gün daha böyle sakinlik devam eder. Ramazan Bayramı’na son 10 gün kala bütün sektörlerde olduğu gibi bizde de hareketlilik yoğun bir şekilde tekrar başlar" dedi.
İftarlık ve sahurluk gıda malzemeleri satan iş yerleri sahipleri de, insanların eli ve ayağının çarşıdan bir anda kesildiğini ifade etti.
