Uluslararası Etno Müzik Festivali Başlıyor

Dünya çapında sanatçılar, Arakan için bir araya geliyor. Üç gün sürecek olan Uluslararası Etno Müzik Festivali Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda başlıyor.

Uluslararası Etno Müzik Festivali Başlıyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan uluslararası Etno Müzik Festivali’nin açılış konserinde Arakan’da katledilen masum siviller için ağıtlar yakılacak. 2017 yılında Myanmar Hükümeti tarafından korkunç katliamlara maruz bırakılan, göçe zorlanan, açlık ve hastalıklarla sistematik bir şekilde ölümlerine göz yumulan Müslüman Arakanlılar halen büyük bir yaşam mücadelesi vermeye devam ediyor.

Festivale özel olarak hazırlanan “Arakan” konserine hem dikkat çekmek, hem de savaş ve katliamların devam ettiği diğer ülkelerin de acılarını paylaşmak üzere farklı dillerdeki ağıtları buluşturuyor.

Altı ülkeden 16 sanatçının sahne alacağı Etno Müzik Festivali’ne Türk sanatçıların yanı sıra İrlanda, Fransa, İngiltere, Yunanistan ve Fransa’dan da halkın gönlüne taht kurmuş sanatçılar katılacak.

Müziğin evrensel dili ve gönülleri birleştirilen tınılarıyla insanlığın ortak acılarına savaşın onulmaz yaralarına merhem olmak üzere bir araya gelecek olan sanatçılar hem kendi geleneksel repertuvarlarını seslendirecek, hem de Arakan için ağıtlar seslendirecekler.

İrlanda’dan Anne-Marie O’Farrell, İngiltere’den Brendan Power, Yunanistan’dan Ross Daly, Fransa’dan Keyvan Chemirani ve Azerbeycan’dan Eytiram Hüseyinov, Elşan Mansurov, Alagha Sadiyev ile Kamran Karimov bu özel Festival’de İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

01-03 Nisan 2018 tarihlerinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek Etno Müzik Festivali ücretsiz olacak.
Kaynak: İHA