Kocaeli'nde Hasta Nakil Araçları Kolaylık Sağlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hasta nakil ambulanslarıyla sürekli tedavi gören hastalara ulaşım hizmeti veriyor. Kartepe’de yaşayan engelli Sebahattin Amca, haftanın üç günü Kocaeli Büyükşehir Hasta nakil araçlarıyla diyalize gidiyor.

Kocaeli'nde Hasta Nakil Araçları Kolaylık Sağlıyor
Sağlık kuruluşlarından sürekli olarak tedavi hizmeti alması gereken hasta vatandaşlar için ulaşım, büyük önem taşıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de hasta nakil ambulanslarıyla hasta, kaza geçiren ve hastalığından dolayı sürekli olarak tedavi alması gereken vatandaşları, sağlık kuruluşlarına ulaştırıyor. 51 yaşındaki Sebahattin Öztürk, hem ayaklarından engelli hem de diyaliz hastası. Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde yaşayan Sebahattin Amca, diyalize girmek için Büyükşehir Belediyesi hasta nakil araçlarıyla haftanın üç günü, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gidip geliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hasta nakil araçlarıyla haftanın üç günü diyalize giden Sebahattin Amca “Haftanın üç günü diyaliz için Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gitmek zorundayım. Engelli olduğum için normal araçlarla hastaneye gitmem oldukça zor oluyor. Büyükşehir Belediyesinin hasta nakil araçlarıyla hiç zorluk çekmeden hastaneye gidip geliyorum. Bu hizmetinden dolayı belediyemizden Allah razı olsun” dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren hasta nakil araçları hasta, kazan yapan ve sürekli hastalığı olan vatandaşlara 2018 yılı içerisinde yoğun bir şekilde hizmet verdi. 2018 yılının ilk on ayında 45 bin 50 vatandaş şehir içerisine nakil edilirken bin 164 vatandaşın ise şehir dışına nakli gerçekleştirildi.

Bin 439 hastaya ise yerinde müdahale yapıldı.
Kaynak: İHA