Çarşı Meydanı Ve Çiçekçiler Çarşısı Açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesince restorasyon çalışmaları tamamlanan Çarşı Meydanı ile Çiçekçiler Çarşısı, hizmet vermeye başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bünyesinde 140 yıllık belediye binasını da barındıran meydan ile çarşının açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından yapıldı.

Altepe, törende yaptığı konuşmada, Bursa'nın can damarı olan çarşıdaki fiziki alanların büyük ölçüde restore edildiğini belirtti.

Bursa'nın marka değerine katkı sağlayacak düzenlemelerin 1,2 milyon liraya mal olduğunu kaydeden Altepe, emeği geçenlere teşekkür etti.

Altepe, Türkiye'de en çok ziyaret edilen bölgelerin başında Bursa Kapalı Çarşı'nın geldiğine işaret ederek, 'Çarşı canlanırsa şehir canlanır, çarşı çökerse şehir çöker. Onun için çarşılarımızı canlı tutacağız. Bu yönde adımlarımızı kararlılıkla ve bilinçle atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Açılış törenine Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği (BTÇHB) Başkanı Muhsin Özyıldırım ve Bursa Çiçekçiler Odası Başkanı Ertan Tanırgan da katıldı.

Kaynak: AA