Konyaaltı Belediyesinde Sağlık Hizmeti

Konyaaltı Belediyesi kimsesiz, yardıma muhtaç ve engelli vatandaşlara yönelik yürüttüğü, 'Sağlık ve Ev Hizmetleri Projesi'yle yılın ilk 6 ayında yaklaşık 700 kişiye sağlık hizmeti sundu.

Belediyenden yapılan açıklamaya göre, evde sağlık hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşların, Konyaaltı Belediyesine müracaat ederek hizmet talebinde bulunduğu ve bu kapsamda belediyenin sağlık alanında yürüttüğü 'Sağlık ve Ev Hizmetleri Projesi'yle hastanın ayağına sağlık hizmeti götürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, sağlık ekiplerinin öncelikle hastanın sağlık hizmeti isteğini işleme aldığı, daha sonra ise vatandaşın evine giderek takibini başlattığı kaydedildi.

Hastalar hakkında oluşturulan veriler sayesinde, hastanın her türlü ihtiyacının zaman kaybetmeksizin karşılandığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Evde sağlık hizmetleri çerçevesinde hastalardan kan alımı, enjeksiyon, pansuman, serum, kan şeker ölçümü gibi çok yönlü hizmetler sunuluyor. Belediyenin evde sağlık hizmetleri kapsamında yılın ilk altı ayında 300 kişiye pansuman, enjeksiyon ve küçük müdahale hizmeti verildi. Konyaaltı Belediyesi proje kapsamında hizmet veren engelli aracı ile de hizmet veriyor. Araç asansörü ve teknik ekipmana sahip engelli aracı, 7 yolcu ve 2 tekerlekli sandalye kapasiteli engelli aracı ile yılın ilk altı ayında 372 engelliye sağlık hizmeti verildi.'

Açıklamada görüşlerine yer verilen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, proje kapsamında yılın ilk altı ayında yaklaşık 700 kişiye ulaştıklarını belirterek, 'Özellikle hastaneye gidemeyecek durumda olan vatandaşlarımıza yönelik verilen evde sağlık hizmetiyle önemli bir sosyal sorumluluğu yerine getiriyoruz. Bu anlamda bu projeyi önemsiyorum. Görevlerini büyük bir titizlikle yerine getiren sağlık ekiplerimize de teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA