Makedonya'da, 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

TİKA desteğiyle Ohri'de gerçekleştirilen 8. Uluslararası Yaz İzcilik Kampı'nda, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar anıldı

Makedonya'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle gerçekleştirilen 8. Uluslararası Yaz İzcilik Kampında, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar anıldı.

Türkiye İzcilik Federasyonunun da desteklediği bu yılki kampa, Türkiye, Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, Karadağ ve Sırbistan'dan yaklaşık 400 izci katıldı.

Ohri'de dün başlayan kampta, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla şehitler anısına tören düzenlendi.

TİKA Üsküp Koordinatörü Aytekin Ayden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TİKA desteğiyle bu yıl sekizincisi gerçekleştirilen kampın, bu yıl 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlendiğini belirtti.

Ayden, bu tür etkinliklerin, özellikle gençlerin yetişmesi, topluma karşı aidiyet duygusu, yardımlaşma bilinci ve çevre duyarlılığının gelişmesinde büyük önemi olduğuna dikkat çekti.

Gençlere, terör örgütü FETÖ'nün ağına düşmemeleri tavsiyesinde bulunan Ayden, kamp kapsamında FETÖ hakkında bilinçlendirme programları yapılacağını kaydetti.

Türkiye İzcilik Federasyon Başkanı Hasan Subaşı da yarın 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla Ohri Kalesi'ne yürüyeceklerini belirtti.

Kamp, yarın sona erecek.

Kaynak: AA